Tarkenna hakuasi

Hanna Pohjola

Yliopisto-opettaja

Dosentti, Monitieteinen terveys- ja hyvinvointitutkimus

hanna.pohjola@uef.fi

Hanna Pohjola on monitieteisen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen dosentti, tanssitaiteen tohtori ja tanssipedagogi sekä terveystieteiden maisteri (liikuntalääketiede) ja fysioterapeutti. Lisäksi Pohjolalla on opettajan pedagoginen pätevyys sekä terveystieteiden aineenhallinnan laaja pätevyys. Opettajana Pohjola on toiminut niin terveys- ja lääketieteen kuin tanssitaiteen saralla mm. Itä-Suomen yliopistossa, Savonia-ammattikorkeakoulussa, Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa sekä yhteistyössä Tero Saarinen Co:n kanssa.

Tutkijana Pohjola on toiminut mm. Sunshine Coastin yliopistossa Australiassa sekä Itä-Suomen yliopistossa lääketieteellisessä tiedekunnassa, sovelletun fysiikan laitoksella ja Suomen Akatemian rahoittamassa Ruumiillisen erilaisuuden tarinat -hankkeessa yhteiskuntatieteissä. Pohjolan tutkimuskenttä on monitieteinen. Tutkimusaiheita ovat olleet esim. tanssibiomekaniikka, identiteetti, vammautuminen ja sairausnarratiivit.

Pohjola toimii mm. aktiivisesti tanssilääketieteen ja soveltavan tanssin saralla. Hän on toiminut esimerkiksi International Association for Dance Medicine and Science (IADMS) yhdistyksen Strategic Planning Workgroup- työryhmän jäsenenä ja Dance Health Finland -yhdistyksen (DHF) hallituksen jäsenenä. Lisäksi Pohjola toimi neljän vuoden ajan Suomen Kivuntutkimusyhdistyksen (SKTY) Kasvokipu-työryhmässä.

Pohjolan koulutus-, työ- ja tutkimustaustassa keskeistä on monitieteisyys ja taide, joiden kautta kurotetaan kohti kokonaisvaltaista näkemystä hyvinvoinnista. Parhaillaan Pohjola työskentelee Koneen Säätiön nelivuotisella apurahalla sekä yliopistotutkijana yhteiskuntatieteissä ja yliopisto-opettajana Hammaslääketieteen yksikössä Itä-Suomen yliopistossa. Pohjolalla on myös tutkimusyhteistyö kanadalaisen UQAM-yliopiston (L’Université du Québec, Montréal) kanssa projektissa, jossa tutkitaan aivohalvauksen tanssillista kuntouttamista.

Julkaisut

51/51 kappaletta