
Kaisa Kähkönen
Vieraileva tutkija
Hankekoordinaattori, Ruokakunta -hanke
Väitöskirjatutkija
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
kaisa.kahkonen@uef.fi | 050 563 5425
Julkaisut
9 kappaletta-
Implementation of food education in school environments improves pupils’ eating patterns and social participation in school dining
Laitinen, Aija L; Antikainen, Amma; Mikkonen, Santtu; Kähkönen, Kaisa; Talvia, Sanna; Varjonen, Silja; Paavola, Saila; Karhunen, Leila; Tilles-Tirkkonen, Tanja. 2022. Public health nutrition. 25: 3548-3558 -
Ruokakasvatus edistää lasten kasvisten, marjojen ja hedelmien syömään oppimista
Kähkönen, Kaisa. 2022. Kehittyvä Elintarvike. 33: 34-35 -
The ‘Tasty School’ model is feasible for food education in primary schools
Laitinen, Aija Liisa; Antikainen, Amma; Mikkonen, Santtu; Kähkönen, Kaisa; Talvia, Sanna; Varjonen, Silja; Paavola, Saila; Karhunen, Leila; Tilles‐Tirkkonen, Tanja. 2022. Journal of human nutrition and dietetics. 2023; 36: 75-85 -
Varhaisen ruokakasvatuksen yhteys lasten kasvisten, marjojen ja hedelmien syömään oppimiseen ja kulutukseen
Kähkönen, Kaisa. 2022. Publications of the University of Eastern Finland. Dissertations in Health Sciences -
Children's Fruit and Vegetable Preferences Are Associated with Their Mothers' and Fathers' Preferences
Kähkönen, Kaisa; Sandell, Mari; Rönkä, Anna; Hujo, Mika; Nuutinen, Outi. 2021. Foods. 10: 261 -
Kunnan tärkein pöytä on lasten ruokapöytä
Kähkönen, Kaisa. 2021. Ravitsemusasiantuntija. : 22-25 -
Maistuva koulu
Tilles-Tirkkonen, Tanja; Laitinen, Aija; Antikainen, Amma; Karhunen, Leila; Kähkönen, Kaisa; Varjonen, Silja; Paavola, Saila; Lyytikäinen, Katri; Hyvönen, Aliisa; Erkkola, Maijaliisa; Valve, Raisa. 2021. HYTE-toimintamalli. . Terveyden ja hyvinvoinnin laitos -
Fruit and vegetable consumption among 3-5-year-old Finnish children and their parents: Is there an association?
Kähkönen, K; Hujo, M; Sandell, M; Rönkä, A; Lyytikäinen, A; Nuutinen, O. 2020. Food quality and preference. 82: 103886 -
Sensory-based food education in early childhood education and care, willingness to choose and eat fruit and vegetables, and the moderating role of maternal education and food neophobia
Kähkönen, Kaisa; Rönkä, Anna; Hujo, Mika; Lyytikäinen, Arja; Nuutinen, Outi. 2018. Public health nutrition. 21: 2443-2453