MERI KYTö

Yliopistotutkija

Työskentelen Suomen akatemian rahoittamassa tutkimushankkeessa "Kuuntelun kulttuurit, medioidut äänet ja rakennetut tilat" (ACMESOCS, 2019–2022). Tutkimuskohteenani on taustamusiikin suhde paikkaan ja kuulijaan.

Tähänastiset tutkimukseni ovat käsitelleet kuuntelemista, kaupunkitilaa ja toimijuutta äänimaisemassa, erityisesti yksityisen ja yhteisen äänitilan rajankäyntiä ja teknologisoitumista. Olen tutkinut äänellistä kotoistamista ja naapurisuhteita, mielenosoitusten äänimaisemaa, jalkapallofaneja, elokuvaäänisuunnittelua, kirjastojen äänimaisemia, katusoittamista, äänimaisemasäveltämistä ja sisäkorvaistutteen käyttöä.

Olen kulttuurisen musiikintutkimuksen, erityisesti kulttuurisen äänentutkimuksen dosentti Itä-Suomen yliopistolla, jossa myös väittelin filosofian tohtoriksi vuonna 2013. Väitöskirjassani "Kotiin kuuluvaa: yksityisen ja yhteisen kaupunkiäänitilan risteymät" analysoin yksityisen ja yhteisen äänitilan rakentumista suomalaisissa ja turkkilaisissa kaupunkiympäristöissä.

Toimin tämän lisäksi Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) yhteydessä toimivassa Julkaisufoorumissa, joka on tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä. Olen osa asiantuntijapaneelia 22 (Kirjallisuus, taiteen tutkimus ja arkkitehtuuri). Olen Suomen Akustisen Ekologian Seuran puheenjohtaja.

Yhteystiedot

Organisaatio

Humanistinen osasto, Suomen kieli ja kulttuuritieteet

Sähköposti

meri.kyto@uef.fi

Puhelin

-

Avainsanat

Julkaisut SoleCRIS-palvelussa

TUTKIMUSRYHMÄT - UEF

Linkit

Julkaisut