Tarkenna hakuasi

Ulla-Mari  Kinnunen

Ulla-Mari Kinnunen

Professori

Professori, Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinta, dosentti
Erityisasiantuntija (professori), sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinta, Pohjois-Savon hyvinvointialue (PSHVA), Hoitotyön ja sosiaali- ja terveysjohtamisen tutkimu...

Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos, Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta

ulla-mari.kinnunen@uef.fi | 040 355 3953

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan tutkimukseni liittyy muun muassa tiedonrakenteisiin, tiedontuottajiin ja tiedon laatuun, sote-digitalisaatioon ja sen tuottamiin haasteisiin, kansalaisten ja ammattilaisten tiedonhallinnan osaamiseen sekä näyttöön perustuvaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Ohjattavanani on toistakymmentä väitöskirjatutkijaa ja useita pro gradun tekijöitä. Vastaan Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan oppiaineessamme muun muassa Metodologia -opintojaksosta ja Tutkielmaseminaarista.

Kuulun kansainvälisen kattojärjestömme IMIAn (International Medical Informatics Association) hoitotyön tiedonhallinnan laajaan monitieteiseen verkostoon. IMIAn tunnustuksen sain v. 2021: Fellow of the International Academy of Health Sciences Informatics. Olen työryhmän IMIA NI Practice Advisory Panel toinen puheenjohtaja.

Kuulun Suomen JBI yhteistyökeskuksen joukkoon core staff ja olen keskuksen arviointipaneelin jäsen.

Johdan Digivalmiuksien ja toimintatapojen kehittäminen vanhuspalveluissa eli VaDigi -hanketta. Sitä rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus, Euroopan sosiaalirahasto, REACT-EU, (ESR-tukea) sekä Hoitotyön terminologia -hanketta.  Yhteistyösopimus THL.n kanssa termistön tutkimukseen ja kehittämiseen on alunperin jo vuodelta 2008. Olen vuodesta 2017 ollut mukana THL:n organisoimassa Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäpalveluiden seuranta- ja arviointihankkeessa (Steps 2.0 ja 3.0). Tutkimusyhteistyö jatkuu myös v.2023.

Olen Julkaisufoorumin arviointipaneelin 14 jäsen kaudella 2022-2024 ja kuulun lehden JMIR Nursing toimitusneuvostoon.

 

Julkaisut

62/136 kappaletta