ChatPal - Keskustelevat viestintäsovellukset mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemisen apuna harvaan asutuilla alueilla

01.10.2019 - 30.09.2022

Hanketta rahoitetaan Pohjoinen Periferia ja Arktinen -ohjelmasta. Hanketta toteuttavat Ulsterin yliopisto Pohjois-Irlannista (päätoteuttaja), Itä-Suomen yliopisto, Norbottenin kunnat (Ruotsi), Luulajan teknillinen yliopisto (Ruotsi), NHS Western Isles (Skotlanti), Action Mental Health (Pohjois-Irlanti), Corkin teknologiainstituutti (Irlanti) ja Health Innovation Hub Ireland (Irlanti).

ChatPal -hankkeessa kehitetään ja testataan chatbottien käyttöä mielenterveyden ja hyvinvoinnin tukemisessa ja edistämisessä. Tekoälyä hyödyntävän chatbotin kehittämiseen osallistuvat terveydenhuollon ammattilaiset, tekniset asiantuntijat, psykologit sekä Pohjois-Euroopan harvaan asuttujen alueiden asukkaat.

Itä-Suomen yliopiston osuutta hankkeessa johtaa yliopistonlehtori Lauri Kuosmanen hoitotieteen laitokselta.

Pohjoinen Periferia ja Arktinen -ohjelma (NPA)

Objectives:

To understand the mental health and digital mental health requirements of older and younger citizens in rural and sparsely populated NPA regions

To inform, and to increase awareness and attitudes of mental health and healthcare professionals regarding the use of digital health tools and particularly chatbots to augment and improve mental health service provision.

Videot

01.10.2019 - 30.09.2022