FishEDU

Päättynyt. 31.05.2017 - 31.08.2021

Projekti

FishEDU on Itä-Suomen yliopisto ja Kirgisian kansallinen maatalousyliopisto yhteinen hanke, jonka tarkoituksena on vahvistaa kalataloussektorin koulutuksen kapasiteettia Kirgisian tasavallassa.

Rahoittaja(t)

Päärahoittaja

Ulkoministeriö

FishEDU rahoittajan logo

UEF:n ja KNAU:n yhteistyötä FishEdu hankkeessa on kolme pääfokusta, johon liittyy opettajien kouluttamisen, kurssi- ja opetusmateriaalien kehittämisen ja hankkeessa rakennetaan uudenlainen kalanviljelylaitos harjoittelukäyttöön sekä perustetaan aiheeseen liittyvä digitaalinen kirjasto. Näiden toimenpiteiden avulla hanke pyrkii pureutumaan kirgisialaisen kalataloussektorin kehittämisen haasteisiin, sillä Kirgisiassa on pulaa pätevistä kalatalouden ja kalanviljelyn opettajista sekä asiantuntijoista käytännössä kaikilla aloilla. Hanke pyrkii luomaan puitteet kalatalouden ja kalanviljelyksen opetukselle niin Kirgisian tasavallassa kuin alueellisesti koko Keski-Aasiassa, jossa taistellaan samojen haasteiden kanssa.

Rahoittaja on Suomen ulkoministeriö Opetushallituksen hallinnoimasta HEI-ICI-ohjelmasta, jonka tarkoituksena on tukea suomalaisten ja kehitysmaiden korkeakoulujen välisiä yhteistyöhankkeita, joiden avulla vahvistetaan kehitysmaiden korkeakoulutusta.

Itä-Suomen yliopiston ja Kirgisian kansallisen maatalousyliopiston lisäksi hankkeeseen osallistuvat YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) ja Maailman ruokaohjelma (WFP), Luonnonvarakeskus, sekä yrityksiä kuten RaisioAqua Oy, Stimulator Oy ja Aqua Service. Mukana on myös Kirgisian tasavallan maatalousministeriön kalatalouden osasto.

Ryhmän sivut

Avainsanat

Ajanjakso

Päättynyt. 31.05.2017 - 31.08.2021

Ryhmän jäsenet - UEF

Yhteistyö UEF:n tutkimusryhmien kanssa

Yhteistyökumppanit

Linkit

Julkaisut