In vitro ja ex vivo elektrofysiologian keskus profiilikuva

In vitro ja ex vivo elektrofysiologian keskus

01.01.2020 -
A.I. Virtanen -instituutti, Terveystieteiden tiedekunta

Ryhmän kuvaus

Laitos koostuu viidestä yksiköstä:

1- Laitteet patch clampille: Asemassa on pystyasennossa oleva Olympus BX50 -mikroskooppi, joka on varustettu infrapunadifferentiaalisen interferenssin kontrastioptiikalla (IR-DIC). Elektrofysiologiset tallennukset tehdään Axopatch-200B-vahvistimella, optinen kuvantaminen Retiga CMOS -kuvauskameralla. Luigs Neumannin ja Narishige -vaiheohjaimet säätelevät näytteen sijoittelua ja elektrodien liikettä näytteeseen Stimulaatiotutkimukset suoritetaan Digitimer DS-3 -ärsystiolaattoriyksiköllä. Lämpösäädeltyjen nesteiden perfuusio ja farmakologiset tutkimukset suuressa kylvyssä saadaan aikaan peristalttisella pumpulla ja nopealla perfuusiojärjestelmällä.

Sijainti: Bioteknia 2, 3. krs, huone 3417.

Kuvaus: Patch clamp -laite sähköfysiologisiin tallenteisiin ja samanaikaiseen kalsiumkuvaukseen aivoviipaleissa tai viljellyissä hermosoluissa.

Lisätiedot/kommentit: asiakas voi käyttää koulutuksen jälkeen.

Yhteystiedot: Tarja Malm, Antonios Dougalis, Polina Abushik

2- Laitteet mikroelektrodiryhmälle (MEA) sähköfysiologiaan: PC-ohjattu MEA2100-Mini-järjestelmä MEA:iden tallentamiseen 60 elektrodilla (Multi Channel Systems GmbH), kaksoisautomaattinen lämpötilansäädin TC02, Leica SAPO -mikroskooppi ja Leica MC170 M HDEA -kamera näytteelle seuranta tallennusten aikana, PPS2-peristalttinen pumppu ja lämpötilasäädelty PH-01-kanyyli lääkkeiden toimittamiseksi näytteeseen.

Sijainti: Bioteknia 2, 3. krs, huone 3417.

Kuvaus: PC-ohjattu MEA-järjestelmä solunulkoisten sähköisten potentiaalien tallentamiseen kudosviipaleissa ja soluviljelmissä.

Lisätiedot/kommentit: asiakas voi käyttää koulutuksen jälkeen. Lääkehakemusjärjestelmän käyttö vaatii operaattorin. Opintojen suunnittelu ja analysointi vaatii asiantuntija-apua.

Yhteystiedot: Tarja Malm, Antonios Dougalis, Anssi Pelkonen

3- Laitteet kuvantamistutkimuksiin Bioteknia 2, huone 3428: TILL Photonics GmbH -kuvausjärjestelmä, joka sisältää kameran ja Olympus IX70 -fluoresoivaan mikroskooppialustaan ​​perustuvan laajaspektrisen valonlähteen, patch clamp -vahvistimen, PC-ohjatun nopean liuoksenvaihtojärjestelmän, peristalttisen pumpun lääkkeiden toimittamiseen kennot, kaksi automaattista lämpötilansäädintä TC-344B.

Sijainti: Bioteknia 2, 3. krs, huone 3428.

Kuvaus: PC-ohjattu kuvantamisjärjestelmä automaattisella nopealla lääkkeen levityksellä/poistolla solunsisäisen kalsiumin, reaktiivisten happilajien ja mitokondrioiden kalvopotentiaalin muutosten havaitsemiseksi primaarisoluissa ja solulinjoissa.

Lisätiedot/kommentit: asiakas voi käyttää koulutuksen jälkeen.

Yhteystiedot: Tarja Malm, Rashid Giniatullin, Raisa Giniatullina, Anastasia Shakirzyanova

4- Laitteet: Olympus FX1000 konfokaalinen mikroskooppi yhdistettynä mikromanipulaattoreihin, patch clamp -vahvistin, solunsisäinen jännitevahvistin, nopea liuoksenvaihtojärjestelmä, solujen ja kudosten perfuusiojärjestelmä, mikroinjektio, lämpötilan ja kaasun säätö sekä palauteohjatut objektiivilämmittimet.

Sijainti: Bioteknia 1, 4 krs, huone 4103.

Kuvaus: Täysin varusteltu laitteisto samanaikaiseen elävien solujen/kudosten konfokaalikuvaukseen ja sähköfysiologiaan.

Lisätiedot/Kommentit: Vaatii operaattorin.

Yhteystiedot: Pasi TaviNikolay Naumenko

5- Varustus: Ionflux 16 automaattinen patch clamp.

Sijainti: Bioteknia 1, 4 krs, huone 4106.

Kuvaus: Automaattinen 16-kuoppainen patch-clamp-järjestelmä soluille.

Lisätiedot/Kommentit: Asiakas voi käyttää.

Yhteystiedot: Pasi TaviNikolay Naumenko