Tarkenna hakuasi

LogoLab-hanke (EAKR) profiilikuva

LogoLab-hanke (EAKR)

Projekti
Päättynyt 01.01.2021 - 28.02.2022

Rahoittajat

Päärahoittaja

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

LogoLab-hanke (EAKR) rahoittajan logo LogoLab-hanke (EAKR) rahoittajan logo LogoLab-hanke (EAKR) rahoittajan logo

Logopedian simulaatiotila I vaihe - infrastruktuurihankkeen (LogoLab) tavoitteena on rakentaa Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle yhteiskäyttöinen koulutus- ja tutkimusympäristö.

Itä-Suomen yliopisto aloittaa OKM:n rahoituksen turvin puheterapeuttien koulutuksen syksyllä 2021. Koulutus on monitieteistä ja se toteutetaan yhteistyössä filosofisen tiedekunnan ja terveystieteiden tiedekunnan kanssa. Ainutlaatuisen monitieteisen koulutuksen suunnittelu mahdollistaa uudenlaisen, työvoimatarpeeseen vastaavan koulutuksen toteuttamisen. Koulutus- ja tutkimustoiminnassa yliopisto tekee yhteistyötä eri sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden kanssa. Logolab -hankkeen toimenpiteinä tämän koulutuksen onnistuneen käynnistymisen turvaamiseksi on suunnitella, hankkia, asentaa ja rakentaa puheterapiassa tarvittava nykyaikainen simulaatiotila. Tila suunnitellaan samalla myös yhteiskäyttöön soveltuvaksi puheentutkimuksen laboratorioksi. LogoLab -hanke on kehitystyön ensimmäinen vaihe, jolla turvataan riittävä teknologia koulutuksen ja ammatillisen yhteistyöverkoston toiminnan käynnistymiselle syksyn 2021 aikana. Hankkeen laajempia rakennusteknisiä toimenpiteitä edellyttävä toinen vaihe käynnistetään siinä vaiheessa, kun koulutus on välttämättömin osin saatu käyntiin.

Hankkeen tuloksena toteutetaan nykyaikainen simulaatiotilan ja puheentutkimuksen laboratorion ensimmäinen vaihe, jonka turvin voidaan käynnistää moniammatillinen ja -paikkainen koulutus. Laboratoriota käytetään harjoittelu- ja opetustilana niin logopedian peruskoulutuksessa kuin ammatissa toimivien puheterapeuttien täydennys- ja jatkokoulutuksessa sekä ammatillisen osaamisen päivittämisessä.

Hankkeen rahoittajat ovat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.