ATTE VON WRIGHT

Professori, Emeritus

Elintarvikebiotekniikan emeritusprofessori, kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö


Opetus- ja tutkimustoimintani kohdistui elintarvikkeiden tuotekehitykseen, elintarviketoksikologiaan ja elintarvikehygieniaan sekä elintarvikelainsäädäntöön. Erityisesti tutkin maitohappobakteereiden hyödyntämistä elintarvikeprosesseissa tuotteiden säilyvyyden, turvallisuuden ja ravitsemuksellisten ominaisuuksien parantamiseksi. Osallistuin ryhmäni kanssa useisiin Euroopan Unionin tutkimushankkeisiin ja olin myös jäsenenä Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA:n) tiedepaneeleissa ja työryhmissä.

Jäätyäni eläkkeelle vuonna 2016 olen jatkanut tohtoriopiskelijoiden ohjaajana sekä osallistunut asiantuntijana Itä-Suomen yliopiston yhteishankkeisiin Keski-Aasian yliopistojen ja elintarvikesektorin kanssa (mm. Kazakstanin kansallisen maatalousyliopiston kanssa toteutetun ’Green Biotechnology and Food Security’ maisteriohjelman akateemisena vastuuhenkilönä).

Olen lisäksi ollut aloittamassa meneillään olevaa Kuopion Ruokalaakso-hanketta, jossa luodaan yliopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun, kehitysyhtiö Savo Grow:n sekä maakunnan elintarvikeyritysten välinen yhteistyöverkosto elintarvikesektorin aluelliseksi kehittämiseksi.

Yhteystiedot

Organisaatio

Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö

Sähköposti

atte.vonwright@uef.fi

Puhelin

050 537 6030

Avainsanat

TUTKIMUSRYHMÄT - UEF

Julkaisut