
ATTE VON WRIGHT
Professori, Emeritus
Elintarvikebiotekniikan emeritusprofessori, kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
Opetus- ja tutkimustoimintani kohdistui elintarvikkeiden tuotekehitykseen, elintarviketoksikologiaan ja elintarvikehygieniaan sekä elintarvikelainsäädäntöön. Erityisesti tutkin maitohappobakteereiden hyödyntämistä elintarvikeprosesseissa tuotteiden säilyvyyden, turvallisuuden ja ravitsemuksellisten ominaisuuksien parantamiseksi. Osallistuin ryhmäni kanssa useisiin Euroopan Unionin tutkimushankkeisiin ja olin myös jäsenenä Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA:n) tiedepaneeleissa ja työryhmissä.
Jäätyäni eläkkeelle vuonna 2016 olen jatkanut tohtoriopiskelijoiden ohjaajana sekä osallistunut asiantuntijana Itä-Suomen yliopiston yhteishankkeisiin Keski-Aasian yliopistojen ja elintarvikesektorin kanssa (mm. Kazakstanin kansallisen maatalousyliopiston kanssa toteutetun ’Green Biotechnology and Food Security’ maisteriohjelman akateemisena vastuuhenkilönä).
Olen lisäksi ollut aloittamassa meneillään olevaa Kuopion Ruokalaakso-hanketta, jossa luodaan yliopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun, kehitysyhtiö Savo Grow:n sekä maakunnan elintarvikeyritysten välinen yhteistyöverkosto elintarvikesektorin aluelliseksi kehittämiseksi.
Yhteystiedot
Organisaatio
Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
Sähköposti
atte.vonwright@uef.fi
Puhelin
050 537 6030
Avainsanat
Tutkimusryhmät - UEF
Julkaisut
-
Avento, Roseanna; Wright, Atte von (toim.). 2020. From farm to fork : a guide to Finnish food safety and quality management. Itä-Suomen yliopisto. Publications of the University of Eastern Finland. General series 34. 2020
-
Avento, Roseanna; Wright, Atte von (toim.). 2020. Ot fermy do vilki : rukovodstvo po upravleniu bezopastnost'u i kacestvom pisevoj produkcii v Finlandii. Itä-Suomen yliopisto. Publications of the university of eastern finland. general series 35. 2020
-
Räisänen, Riikka; Primetta, Anja; Nikunen, Sari; Honkalampi, Ulla; Nygren, Heli; Pihlava, Juha-Matti; Berghe, Ina Vanden; von Wright, Atte. 2020. Examining Safety of Biocolourants from Fungal and Plant Sources-Examples from Cortinarius and Tapinella, Salix and Tanacetum spp. and Dyed Woollen Fabrics Antibiotics 9 5: 266. 2020
-
Avento, Roseanna; von Wright, Atte. 2019. Suomalaiset auttavat parantamaan Kirgisian ja Tadsikistanin ruokaturvallisuutta KEHITTYVÄ ELINTARVIKE 6: 12-13. 2019
-
Omarova, AB; von Wright, Atte; Tulemissova, ZhK. 2019. Identification of Probiotic Strains by Modern Analytical Techniques News of the National Academy of Sciences of the Republic of Kazakhstan - Series of Geology and Technical Sciences 3 435: 30-35. 2019
-
Väkeväinen, Kati; Hernández, Jessica; Simontaival, Anna-Inkeri; Severiano-Pérez, Patricia; Díaz-Ruiz, Gloria; von Wright, Atte; Wacher-Rodarte, Carmen; Plumed-Ferrer, Carme. 2019. Effect of different starter cultures on the sensory properties and microbiological quality of Atole agrio, a fermented maize product Food control 2020; 109: 106907. 2019
-
Väkeväinen, Kati; Ludena-Urquizo, Fanny; Korkala, Essi; Lapveteläinen, Anja; Peräniemi, Sirpa; von Wright, Atte; Plumed-Ferrera, Carme. 2019. Potential of quinoa in the development of fermented spoonable vegan products Lwt: food science and technology 2020; 120: 108912. 2019
-
Obey, JK; Ngeiywa, MM; Kiprono, P; Omar, S; von Wright, A; Kauhanen, J; Tikkanen-Kaukanen, C. 2018. Antimalarial Activity of Croton macrostachyus Stem Bark Extracts against Plasmodium berghei In Vivo Journal of Pathogens 2018: 2393854. 2018
-
Haapakorva, E; Holmbom, T; von Wright, A. 2017. Novel aqueous oil-in-water emulsions containing extracts of natural coniferous resins are strongly antimicrobial against enterobacteria, staphylococci and yeasts, as well as on bacterial biofilms. JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 2018; 124 1: 136-143. 2017
-
Nurgaliyeva MT, Iskakova, ZhA, Mamayeva LA, Zhamurova VS, Wright A, Smagulov AK. 2017. Studying effectiveness of the European and Eurasian economic union food safety legislation. European Research Studies Journal 20 3 (Part A): 740-757. 2017