Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Itä-Suomen yliopiston verkkopalvelua osoitteessa https://uefconnect.uef.fi/ ja se on laadittu 18.9.2019. Selostetta on päivitetty 22.9.2020 ja 18.2.2021. Verkkosivuston saavutettavuuden on arvioinut kolmas osapuoli työkalujen avulla. Lisäksi olemme eri tavoin arvioineet saavutettavuutta itse.

UEF Connect on julkaistu 25.9.2018. Saavutettavuusvaatimukset ovat ohjanneet UEF Connectin toteutusta. Verkkopalvelua ollaan parhaillaan kehittämässä, jotta voidaan tarjota entistä parempaa tietoa ja edelleen parantaa saavutettavuutta.

Itä-Suomen yliopiston verkkosivustojen ja -palvelujen, mobiilisovellusten sekä niihin liittyvien sisältöjen tulee olla saavutettavia. Saavutettavuusvaatimukset perustuvat digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annettuun lakiin sekä EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Saavutettavuus digitaalisessa ympäristössä tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi käyttää verkkopalveluja käyttäjä-, tilanne- ja teknologiakohtaisista eroista riippumatta.

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen ja teemme jatkuvasti töitä sen eteen. Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä uefconnect@uef.fi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää AA-tason saavutettavuusvaatimukset osittain. Verkkopalveluissa on joitain sisältöjä, joiden saavutettavuutta parannetaan käynnissä olevan verkkopalvelun kehittämisen yhteydessä vuonna 2021.

Ei saavutettava sisältö

Verkkopalvelussa on havaittu ei-saavutettavaa sisältöä. Tällaista sisältöä on osa sisällöntuottajien lisäämistä tiedostoista. Laajan käyttäjäkunnan ohjeistaminen ja kouluttaminen vie aikaa. Teemme töitä jatkuvasti sen eteen, että tiedostot olisivat paremmin saavutettavia.

  • Henkilöprofiilien ja tutkimusryhmien videoiden vaihtoehtoiset tekstit eivät ole suoraan upotuksen tiedoissa. Kehitetään videoupotuksen kenttää niin, että suoraan upotuksen tietoihin saadaan vaihtoehtoinen teksti.
  • Profiilisivujen otsikointi ei ole täysin loogista. Otsikoiden määrittely ja muotoilu päivitetään.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Verkkopalvelu voi sisältää sisällöntuottajien lisäämiä toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme?

Kerro meille tällä verkkolomakkeella tai sähköpostilla: servicedesk@uef.fi, ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat verkkopalvelussa saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000