Tarkenna hakuasi

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Itä-Suomen yliopiston verkkopalvelua osoitteessa https://uefconnect.uef.fi/ ja se on laadittu 18.9.2019. Selostetta on viimeksi päivitetty 20.3.2023. Verkkosivuston saavutettavuuden on arvioinut kolmas osapuoli työkalujen avulla. Lisäksi olemme eri tavoin arvioineet saavutettavuutta itse.

UEF Connect on julkaistu 25.9.2018 ja siihen tehtiin merkittäviä uudistuksia vuoden 2021 alkupuolella. Uusi käyttöliittymä on julkaistu 27.9.2022. Saavutettavuusvaatimukset ovat ohjanneet UEF Connectin toteutusta.

Itä-Suomen yliopiston verkkosivustojen ja -palvelujen, mobiilisovellusten sekä niihin liittyvien sisältöjen tulee olla saavutettavia. Saavutettavuusvaatimukset perustuvat digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annettuun lakiin sekä EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Saavutettavuus digitaalisessa ympäristössä tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi käyttää verkkopalveluja käyttäjä-, tilanne- ja teknologiakohtaisista eroista riippumatta.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää AA-tason saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkopalvelussa on havaittu ei-saavutettavaa sisältöä. Tällaista sisältöä on osa sisällöntuottajien lisäämistä tiedostoista ja muusta sisällöstä. Laajan käyttäjäkunnan ohjeistaminen ja kouluttaminen vie aikaa. Teemme töitä jatkuvasti sen eteen, että sisällöt olisivat paremmin saavutettavia.

Muita saavutettavuuspuutteita

  • Profiilisivujen otsikointi ei ole täysin loogista. Otsikoiden määrittely ja muotoilu päivitetään.
  • Värikontrastit eivät kaikilta osin täytä vähimmäisvaatimuksia. Värikontrastit päivitetään vaatimuksia vastaaviksi.
  • Sivuille voi jäädä tyhjiä elementtejä tai otsikoita. Palvelua kehitetään niin, että sivuille ei tallennu tyhjiä elementtejä tai otsikoita.
  • Osasta linkkejä puuttuu tekstivastine tai se ei vastaa esitettävää nimeä. Linkkien muotoa kehitetään niin, että tekstivastine muodostuu oikein.

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen ja teemme jatkuvasti töitä sen eteen. Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä uefconnect@uef.fi.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Verkkopalvelu voi sisältää sisällöntuottajien lisäämiä ei-saavutettavia toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 sekä videoita tai äänitiedostoja, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme?

Kerro siitä meille saavutettavuuspalautteen verkkolomakkeella tai sähköpostilla: servicedesk@uef.fi, ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat verkkopalvelussa saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000