Tarkenna hakuasi

Hanna  Lehtimäki

Hanna Lehtimäki

Professori

Johtamisen professori, Innovaatiojohtaminen

Kauppatieteiden laitos, Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta

hanna.lehtimaki@uef.fi | 050 573 2742

Hanna Lehtimäki (KTT) on innovaatiojohtamisen professori ja Kestävän kiertotalouden tutkimuskeskuksen perustaja (CECE) ja johtaja Itä-Suomen yliopistossa kauppatieteiden laitoksella. Hän edistää monitieteistä yhteiskuntatieteellistä tutkimusagendaa kestävyyssiirtymässä, joka tapahtuu liiketoiminnassa ja yhteiskunnassa. Hänen tutkimuksensa tarkastelee kiertotaloutta innovaatiojohtamisen, strategisen johtamisen, organisaatioteorian, johtamisen ja yrittäjyyden näkökulmista. Hänen tutkimusryhmänsä, SunLab, edistää poikkitieteellistä yhteiskuntatieteellistä tutkimusta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta kestävän kiertotalouden murroksessa. Hän toimii varajohtajana UEF:n strategisessa tutkimusyhteisössä Kestävä resurssiyhteiskunta: Kiertotalous, energia ja raaka-aineet (RESOURCE RC). Hänen tutkimuksiaan on julkaistu kansainvälisissä lehdissä, ja hän on hiljattain ollut mukana toimittamassa kirjoja taiteesta ja kestävästä kehityksestä sekä kestävän kiertotalouden katalysoinnista.

Hän johtaa suomalais-intialaista tutkimuskonsortiota, joka käsittelee mikromuoviin liittyviä kestäviä innovaatioita globaalissa pohjoisessa ja etelässä (CESMI). Hän johtaa myös Uudistavan kiertotalouden johtamista käsittelevää tutkimushanketta (LEADSUS), jota rahoittaa Liikesivistysrahasto. Hän on myös työpakettivastuussa Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimusprojektissa, jossa tutkitaan sähköisessä liikkumisessa tarvittavia kriittisiä materiaaleja ja niiden kiertotaloutta (GOVERMAT). Hän oli varajohtaja ja työpaketin vastuuhenkilö kiertotalouden vauhdittamiseen keskittyneessä Suomen Akatemian Strategisen tutkimusneuvoston tutkimushankkeessa (CICAT2025) vuosina 2019-2023.

Hän johtaa UEF Business Schoolin kansainvälistä Sustainability leadership -maisteriohjelmaa ja monitieteistä Kestävä liiketoiminta ja yhteiskunta opintokokonaisuutta.

 

 

Julkaisut

85/85 kappaletta