Tarkenna hakuasi

Jopi Nyman

Professori

Olen englannin kielen ja kulttuurin professori. Tutkimukseni keskittyy englanninkielisen kirjallisuuden ja kulttuurin ilmiöhin.

Humanistinen osasto, Filosofinen tiedekunta

jopi.nyman@uef.fi | 050 442 3199

 

Tutkin muuttuvia kulttuurisia ja kansallisia identiteettejä kauno- ja matkakirjallisuudessa, kirjallisuutta ja rajoja sekä ihmisen ja eläimen kulttuurista suhdetta. Tutkimukseni selkiinnyttävät muun muassa Britannian ja Euroopan suhdetta sekä kulttuurien sekoittumisen l. hybridisaation prosesseja.

 

Olen toiminut englannin kielen ja kulttuurin professorina vuodesta 2007 lähtien ja olen tällä hetkellä Filosofisen tiedekunnan varadekaani. Olen opiskellut Suomessa ja Britanniassa. Maisterin (1992) ja lisensiaatin (1993) tutkinnot suoritin UEFin edeltäjässä, Joensuun yliopistossa, minkä jälkeen sain British Councilin Fellowship-jatkokoulutusapurahan opintoihin Britanniaan lukuvuodeksi 1994-95. Itä-Lontoon yliopistossa (University of East London) suoritin Postgraduate Diploma in Cultural Studies -tutkinnon 1995. Englannin kielen ja kulttuurin alalta väittelin Joensuun yliopistossa 1996, ja toinen, sosiologian alan väitöskirjani hyväksyttiin myös Joensuun yliopistossa 2005. Olen julkaissut laajalti tutkimusaloiltani sekä johtanut useita tutkimushankkeita.

Julkaisut

187/187 kappaletta