MATTI MUUKKONEN

Yliopistonlehtori

Julkisoikeuden yliopistonlehtori


Matti Muukkonen (HTT, YTM, Master of Arts in Law) on yliopistonlehtori. Hänen erikoisalaansa ovat itsehallinnolliset yhdyskunnat, erityisesti kunnat ja yhdistykset. Osana kuntaoikeuden tutkimustaan Muukkosen tutkimusteemat koskettelevat kuntia instituutioina, niiden hallinnon ja talouden järjestämistä sekä kuntien toimintaa. Tarkastelussa korostuvat yhteydet myös kuntien palvelutuotantoa koskevaan lainsäädäntöön, tuoreimmin vanhuspalvelukriisin syihin.

Muukkonen palasi yliopistolle 10 vuoden tauon jälkeen. Aiemmin hän on toiminut tutkijana sekä niin hallinto-oikeuden kuin eurooppaoikeuden yliassistenttina. Yliopiston ulkopuolella hän on toiminut muun muassa kansalaisjärjestön toiminnanjohtajana, digitaalisen liiketoiminnan kehityspäällikkönä, startup-yrittäjänä, tutkimusjohtajana, kolmen kunnan kunnanjohtajana sekä muissa kuntahallinnon tehtävissä, kuten oto. sosiaalijohtajana, sivistystoimenjohtajana, päiväkodinjohtajana ja koulunkäyntiavustajana.

Yhteystiedot

Organisaatio

-

Sähköposti

matti.muukkonen@uef.fi

Puhelin

046 923 2224

Avainsanat

Opetustehtävät

Kuntaoikeus, virkamiesoikeus, yhdistysoikeus, finanssihallinto-oikeus, hallinto-oikeuden kandidaatintutkielmaseminaarit, hallinto-oikeuden pro gradu -seminaarit.

Tutkimusryhmät ja -projektit

Julkisen hallinnon oikeuden tutkimusryhmä.

Julkaisut SoleCRIS-palvelussa

Tutkimusryhmät - UEF

Linkit

Julkaisut