PETRO JULKUNEN

Professori

Hermo- ja lihaskudoksen biomekaniikan ja kuvantamisen professori alkaen 9/2016.


Professuurini ohessa toimin ylifyysikkona (50%), Kuopion yliopistollisen sairaalan Kuvantamiskeskuksella, sekä säteilyturvallisuusasiantuntijana KYSissä ja Itä-Suomen yliopistossa ja säteilyturvallisuusvastaavana Itä-Suomen yliopiston Koe-eläinkeskuksessa ja Sovelletun fysiikan laitoksella.

Neuromodulaatiotutkimusryhmäni tutkimuslaboratorio sijaitsee Kuopion yliopistollisella sairaalalla rak. 1A, 1. krs. Tutkimusryhmässämme keskitymme lihasten ja hermoyhteyksien tutkimukseen neuromodulaation keinoin.

Yhteystiedot

Organisaatio

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, Sovelletun fysiikan laitos

Sähköposti

petro.julkunen@uef.fi

Puhelin

050 096 0181

Avainsanat

Opetustehtävät

Toimin kliinisen fysiologian ja neurofysiologian fysiikan kurssin vastuuhenkilönä ja luennoitsijana.
Toimin myös sairaalafyysikkokoulutuksen vastuuhenkilönä ja Suomen radiologiyhdistyksen kanssa yhdessä järjestettävän radiologisen fysiikan ja säteilysuojelukurssin johtajana.

Yhteiskunnalliset tehtävät

Vuodesta 2019 olen toiminut Itä-Suomen yliopiston edustajana Säteilyturvakeskuksen säteilyturvallisuusneuvottelukunnan varapuheenjohtajana sekä vuodesta 2018 julkaisufoorumin paneelin 11 panelistina.
Toimin myös seuraavissa luottamustoimissa Kuntatekniikan akateemiset ry:n puheenjohtajana, sairaalafyysikoiden koulutusta koordinoivan neuvottelukunnan varapuheenjohtajana sekä tekniikan akateemiset ry:n valtuuston jäsenenä.

Tutkimusryhmät ja -projektit

Johdan neuromodulaatiotutkimusryhmää. Lisäksi olen BBC-tutkimusryhmän jäsen ja johdan Suomen Akatemian rahoittamaa konsortiohanketta: Kivun ja heikentyneen toimintakyvyn biofyysiset ja biologiset korrelaatit nivelrikossa.

TUTKIMUSRYHMÄT - UEF

Linkit

Julkaisut