PETRO JULKUNEN

Professori

Lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan professori.


Professuurini ohessa toimin ylifyysikkona (50%), Kuopion yliopistollisen sairaalan Kuvantamiskeskuksella, sekä säteilyturvallisuusasiantuntijana KYSissä ja Itä-Suomen yliopistossa ja säteilyturvallisuusvastaavana Itä-Suomen yliopiston Koe-eläinkeskuksessa ja Sovelletun fysiikan laitoksella.

Neuromodulaatiotutkimusryhmäni tutkimuslaboratorio sijaitsee Kuopion yliopistollisella sairaalalla rak. 1A, 1. krs. Tutkimusryhmässämme keskitymme lihasten ja hermoyhteyksien tutkimukseen neuromodulaation keinoin.

Yhteystiedot

Organisaatio

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, Sovelletun fysiikan laitos

Sähköposti

petro.julkunen@uef.fi

Puhelin

050 096 0181

Avainsanat

Opetustehtävät

Toimin kliinisen fysiologian ja neurofysiologian fysiikan kurssin vastuuhenkilönä ja luennoitsijana.
Toimin myös Itä-Suomen yliopiston sairaalafyysikkokoulutuksen vastuuhenkilönä ja radiologisen fysiikan ja säteilysuojelukurssin johtajana.

Yhteiskunnalliset tehtävät

Vuodesta 2019 olen toiminut Itä-Suomen yliopiston edustajana Säteilyturvakeskuksen säteilyturvallisuusneuvottelukunnan varapuheenjohtajana sekä vuodesta 2018 julkaisufoorumin paneelin 11 panelistina.
Toimin myös seuraavissa luottamustoimissa: Sairaalafyysikoiden koulutusta koordinoivan neuvottelukunnan varapuheenjohtajana, säteilyturvallisuusneuvottelukunnan varapuheenjohtajana sekä tekniikan akateemiset ry:n valtuuston jäsenenä.

Tutkimusryhmät ja -projektit

Johdan neuromodulaatiotutkimusryhmää. Lisäksi olen BBC-tutkimusryhmän jäsen ja johdan Suomen Akatemian rahoittamaa konsortiohanketta: Kivun ja heikentyneen toimintakyvyn biofyysiset ja biologiset korrelaatit nivelrikossa. Lisäksi johdan meneillään olevaa kliinistä laitetutkimusta ”Intensiivinen neuromodulaatiohoito masennuksessa” sekä tutkimushanketta ”Kvantitatiivinen menetelmä aivokuoren paikallisen ärtyvyyden mittaamiseksi”

Tutkimusryhmät - UEF

Linkit

Julkaisut