Tarkenna hakuasi

Kohtuusratkaisujen tutkimusryhmä profiilikuva

Kohtuusratkaisujen tutkimusryhmä

Tutkimusryhmä
Yhteiskuntatieteiden laitos, Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta

Johtajat

Kohtuusratkaisujen tutkimusryhmä keskittyy haasteeseen saavuttaa kestävä hyvinvointi oikeudenmukaisesti ja planetaarisia rajoja kunnioittaen. Ryhmän yhdistävänä tekijänä on kohtuuden käsite, sekä siitä juontuvat ratkaisut kestävän, turvallisen ja onnellisen elämän rakentamiseksi.

Keskeiset tutkimusaiheet

Kohtuusratkaisujen tutkimusryhmän keskeisiin tutkimusaiheisiin kuuluvat kohtuuden käsitteen ja eri sektoreilla toteutettavien kohtuusratkaisujen lisäksi kestävyysmurros, luonnon ennallistaminen, ekosysteemipalvelut, ekologinen makrotalous, kasvuriippuvuus, degrowth, kohtuutalous, kasvun jälkeinen tai vakaan tilan talous, sekä hyvinvointitalous, muiden aiheiden ohella.

Tutkimuksen ja vuorovaikutuksen kautta tarkoituksena on ymmärtää paremmin, miten hyvinvointi voidaan turvata talouskasvusta riippumatta, oikeudenmukaisesti, samalla kun talouden aineenvaihdunta (aineen ja energian läpivirtaus) pidetään planetaaristen rajojen puitteissa. Täten ryhmä nojaa vahvasti ekologisen taloustieteen teoriataustaan.

Poikkitieteellinen lähestymistapa

Ryhmä on ilmiölähtöinen ja yhdistää täten monien alojen asiantuntemusta. Nykypäivän monimutkaisten ongelmien ratkaiseminen vaatii luonnontieteiden, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden sekä taiteiden näkemyksien ja työkalujen soveltamista. Siksi tutkimusryhmämme toivottaa tervetulleiksi tutkijoita eri tieteenaloilta, joita nämä kriittiset aiheet kiinnostavat.

Tarkoitus

Tutkimusryhmämme pyrkii tuottamaan korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, joka auttaa ymmärtämään meneillään olevien kestävyyshaasteiden ratkaisuja. Tuottamalla politiikkasuosituksia, jotka tukevat kestävää hyvinvointia eri tasoilla ja sektoreilla, ryhmä pyrkii myös kääntämään tieteen konkreettisiksi muutoksiksi kohti kestävää tulevaisuutta.

Tutkijat:

  • Teemu Koskimäki — Ekologinen taloustiede ja mallinnus (UEF).
  • Myele Rouxel — Ekologinen oikeustiede ja kasvun jälkeinen talous (UEF).
  • Rasmus Sihvonen — Sosiaalipedagogiikka ja dialogi (UEF).
  • Taina de Carvalho — Sosiaalipedagogiikka ja taide (UEF).
  • Matleena Käppi — Sosio-ekologinen taloustiede (WU, LUT).
  • Milla Sarja — Yritysten ympäristöjohtaminen (JYU).

Rahoitetut hankkeet:

 

Logo: Perustuu ’maailman donitsi’ kuvaajaan vuodelta 2015. Kuvaajan lähde: goodlife.leeds.ac.uk 

 

Avainsanat