Annakaisa Haapasalon ryhmä (Molekulaarinen neurodegeneraatio) profiilikuva

Annakaisa Haapasalon ryhmä (Molekulaarinen neurodegeneraatio)

01.06.2015 -
A.I. Virtanen -instituutti, Terveystieteiden tiedekunta

Johtajat

Ryhmän kuvaus

Esittelykuva ryhmästä Annakaisa Haapasalon ryhmä (Molekulaarinen neurodegeneraatio)

Molekulaarisen neurodegeneraation tutkimusryhmä

Ryhmämme tutkii otsalohkodementiaa (FTD), joka on yleisin muistisairaus alle 60-vuotiailla. Olemme kiinnostuneita molekyylitason mekanismeista, jotka johtavat hermosolujen rappeutumiseen otsalohkodementiassa. Keskitymme tutkimuksissamme erityisesti otsalohkodementian periytyvään muotoon, jota aiheuttaa toistojaksomonistuma C9orf72-geenissä. Tämä toistojaksomonistuma on hyvin yleinen suomalaisissa otsalohkodementiapotilaissa. Selvitämme molekyylitason solupatologisia ja toiminnallisia muutoksia otsolohkodementiapotilaiden hermo- ja mikrogliasoluissa. Tavoitteenamme on myös tunnistaa uusia biomarkkereita helpottamaan otsalohkodementian eri muotojen diagnosointia. Olemme aktiivisia toimijoita suomalaisessa otsalohkodementian tutkimusverkostossa, FinFTD:ssä, ja teemme läheistä yhteistyötä otsalohkodementian kliinisten tutkijoiden kanssa hyödyntääksemme tutkimustuloksiamme potilaiden hyväksi.

Seuraa meitä Twitterissä: @HaapasaloLab.

Projektit

Yhteistyö