Annakaisa Haapasalon ryhmä (Molekulaarinen neurodegeneraatio)

01.06.2015 -

Tutkimme hermostoa rappeuttavien sairauksien, erityisesti otsalohkodementian, geneettistä taustaa ja tautimekanismeja hyödyntämällä erilaisia in vitro- ja in vivo-tautimalleja sekä potilasperäisiä soluja, kliinisiä näytteitä ja dataa. Kiinnostuksemme kohteena ovat erityisesti hermosolujen välisten synapsien, solumetabolian, solujen hajotusmekanismien, kuten autofagian ja proteasomien, sekä aivojen tulehdusreaktiota säätelevien gliasolujen toiminta sekä näiden mahdolliset häiriöt. Teemme translationaalisissa tutkimuksissamme läheistä yhteistyötä kliinisten tutkijoiden kanssa uusien tautibiomarkkerien, diagnostisten keinojen ja lääkekohteiden tunnistamiseksi.

Tutkimusryhmän kuvaus

Esittelykuva tutkimusryhmästä Annakaisa Haapasalon ryhmä (Molekulaarinen neurodegeneraatio)

Molekulaarisen neurodegeneraation tutkimusryhmä

01.06.2015 -