Ennustaako älykkyys ja persoonallisuus riskikäyttäytymistä?

01.09.2020 - 31.08.2024

Tässä tutkimusprojektissa tarkastellaan, kuinka kognitiiviset kyvyt, luonteenpiirteet ja sosioekonominen tausta ennustavat yksilöiden riskinottoa ja pelikäytöstä rahapelimarkkinoilla. Tutkimuksissa hyödynnetään ainutlaatuista aineistoa, jossa yhdistyvät rekisteriaineisto suomalaisten sosioekonomisesta taustasta, pelaajatiliaineisto ravivedonlyöjistä sekä puolustusvoimien aineisto varusmiesten kognitiivisista kyvyistä ja luonteenpiirteistä. Aineisto mahdollistaa johtopäätösten tekemisen riskikäyttäytymisestä aidossa markkinaympäristössä, jossa useita taustamuuttujia voidaan huomioida samanaikaisesti. Tutkimustulokset avaavat uusia näköaloja rahapelikäyttäytymiseen ja riskinalaisen päätöksenteon teorioihin. Tutkimustuloksia voidaan soveltaa esimerkiksi analysoitaessa kuluttajien taloudellista päätöksentekoa tai rahapelimarkkinoita. Tutkimusta rahoittaa Suomen Akatemia.

01.09.2020 - 31.08.2024

David Forrest, Professor, University of Liverpool Management School