Tarkenna hakuasi

FORBIO profiilikuva

FORBIO

Projekti

Kestävä, ilmastoneutraali ja resurssitehokas metsäbiotalous

Esittelykuva ryhmästä FORBIO

FORBIO-hanke: Kestävä, ilmastoneutraali ja resurssitehokas metsäbiotalous

Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhdessä Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto ja Kemian laitos, Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus ja Euroopan Metsäinstituutti.

Hanke kattaa viisi toisiinsa kytkeytynyttä tutkimusteemaa (ks. työpaketit), joiden tutkimukselliset haasteet ratkaistaan tiiviissä yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa eri partnereiden eritysosaamista hyödyntäen. Ilmatieteen laitoksen erilaiset ilmastoaineistot (nykyilmasto ja CMIP5 ilmastonmuutosvaihtoehtoskenaariot eri aikajänteillä ja alueilla) ja Luonnonvarakeskuksen metsävaratiedot, metsäbiomassan käyttötilastot sekä näiden pohjalta laaditut tasekartat, ovat tärkeitä hankkeen toteutuksessa. Hanke tekee tutkimusyhteistyötä myös useiden kansainvälisten tutkimusorganisaatioiden ja yliopistojen kanssa.

Hankkeen vuorovaikutuspartnereina ja tutkimustiedon hyödyntäjinä ovat kansallisesti ja globaalisti merkittäviä metsäbiotalouden toimijoita ja keskeiset ministeriöt. Hankkeen tulokset ja osaaminen hyödyttävät strategioiden ja politiikan valmistelijoita ja päättäjiä Suomen lisäksi laajemmin EU:ssa, mitä edesauttaa Euroopan Metsäinstituutin verkostot ja kanavat. Tutkimustuloksista viestitään monipuolisesti kotimaassa ja kansainvälisesti, jotta ne saadaan vietyä laajaan käyttöön. Tällä varmistetaan tutkimuksen yhteiskunnallinen merkittävyys ja vaikuttavuus.

FORBIO-hanke kuuluu Suomen akatemian rahoittamaan strategisen tutkimuksen ohjelmaan Ilmastoneutraali ja resurssiniukka Suomi (PIHI 2015-2020).

Yhteistyö

Tiedostot

11 kappaletta