Kylätutkimus Sivakassa ja Rasimäessä

Tutkimusryhmä

Kylätutkimus Sivakassa ja Rasimäessä on Karjalan tutkimuslaitoksen monitieteinen tutkimushanke. Kylien vaiheita on seurattu 1970-luvulta lähtien.

JULKAISUT:

Sivakka ja Rasimäki. Raportti pohjoiskarjalaisesta kylästä 1973: Tutkijaryhmä Ilkka Alanen, Leena Alanen, Tauno Hirvonen, Terttu Hämäläinen, Pekka Laaksonen, Jukka Oksa, Martti Siisiäinen ja Anne-Marie Winter. Julkaisussa Demokraattinen suunnittelu. Suomen demokraattiset lakimiehet ja Yhteiskuntasuunnittelun seura, Helsinki. 11-46.

Yhteiskunta kylässä. Tutkimuksia Sivakasta ja Rasimäestä 1984: Tutkijaryhmä Pertti Rannikko, Jukka Oksa, Matti Kuikka, Seppo Knuuttila, Kaija Heikkinen ja Heikki Eskelinen. Joensuun yliopisto, Karjalan tutkimuslaitoksen julkaisuja 61.

Kyläläiset, kansalaiset. Tulkintoja Sivakasta ja Rasimäestä 1996: Tutkijaryhmä Seppo Knuuttila, Ilkka Liikanen, Pertti Rannikko, Hannu Itkonen, Merja Koistinen, Jukka Oksa ja Sinikka Vakimo. Joensuun yliopisto, Karjalan tutkimuslaitoksen julkaisuja 114.

Kylän paikka. Uusia tulkintoja Sivakasta ja Rasimäestä 2008: Tutkijaryhmä Seppo Knuuttila, Pertti Rannikko, Jukka Oksa, Tapio Hämynen, Hannu Itkonen, Heidi Kilpeläinen, Mikko Simula, Sinikka Vakimo ja Marjatta Väisänen. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki.

Kotona, kylässä, liikkeellä. Sivakka ja Rasimäki arjen ja mielen tiloina 2016: Tutkijaryhmä Pertti Rannikko, Maarit Sireni, Päivi Härkin, Hannu Itkonen, Seppo Knuuttila, Maria Lähteenmäki, Jukka Oksa ja Mikko Simula. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki.