Tarkenna hakuasi

Laskennallinen spektrikuvantaminen profiilikuva

Laskennallinen spektrikuvantaminen

Tutkimusryhmä
01.01.1985 -
Tietojenkäsittelytieteen laitos, Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta

Tutkimusryhmämme keskittyy spektripohjaiseen väritutkimukseen ja uusien menetelmien kehittämiseen spektridatan mittaamiseksi ja analysoimiseksi. Tutkimusryhmämme on muodostettu 1980-luvun puolivälissä ja on yhteinen tietojenkäsittelytieteen laitoksen ja fysiikan ja matematiikan laitoksen välillä. Ryhmämme on myös osa Fotoniikan tutkimuskeskusta (Center for Photonics Sciences, aiemmin fotoniikan instituutti). Tutkimusryhmämme koostuu 15 jäsenestä. Laboratoriotilamme on hyvin varustettu spektristä väritutkimusta varten sisältäen useita spektrikameroita ja -mittalaitteita.

Olemme aktiivisia kansainvälisessä yhteistyössä. Yhteistyömme on viime aikoina painottunut erityisesti Japaniin, jossa teemme yhteistyötä Chiban, Toyohashin ja Utsunomiyan yliopistojen vastaavien tutkimusryhmien välillä. Tutkimusryhmämme on konsortiojäsen Erasmus Mundus Computational Colour and Spectral Imaging (COSI) yhteismaisteriohjelmassa.

Tutkimustamme ovat rahoittaneet Itä-Suomen yliopisto, Suomen Akatemia, Business Finland (ent. Tekes) ja teolliset yhteistyökumppanit. Infrastruktuuri- ja teollisuusyhteistyömallit on rakennettu viime vuosina Euroopan unionin rakennerahastorahoituksella.

Tutkimusryhmällämme on myös erilliset, yksityiskohtaisemmat verkkosivut osoitteessa https://sites.uef.fi/spectral, jossa muun muassa jaamme tutkimusryhmämme mittaamia avoimia datasettejä ja esittelemme laboratorioinfrastruktuuriamme.

Yhteistyö

Avainsanat