Tarkenna hakuasi

Otsalohkodementiatutkimuksen verkosto (FinFTD) profiilikuva

Otsalohkodementiatutkimuksen verkosto (FinFTD)

Tutkimusryhmä
01.05.2016 -
Kliinisen lääketieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta
A.I. Virtanen -instituutti, Terveystieteiden tiedekunta

Johtajat

The Finnish FTD Research Network (FinFTD) on otsa-ohimolohkorappeumista, kuten otsalohkodementiasta, ja niihin liittyvistä muista, erityisesti varhain puhkeavista muistisairauksista kiinnostuneiden tutkijoiden, tutkimusryhmien ja terveydenhuollon ammattilaisten tutkimusverkosto.

FinFTD-verkoston tavoitteena on edesauttaa näiden sairauksien parissa työskentelevien verkottumista ja yhteistyötä Suomessa ja kansainvälisesti. Verkoston jäsenien erityiskiinnostuksen kohteita ovat otsa-ohimolohkorappeumien genetiikka, kliiniset piirteet, biomarkkerit ja tautimekanismit.

FinFTD-verkosto järjesti 13.9.2019 Kuopiossa kansainvälisen 2nd FinFTD -symposiumin, joka oli suunnattu alan tutkijoille sekä potilaiden parissa työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille. Lue tapahtumasta lisää.

FinFTD on palkittu Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan ”Vuoden viestijä 2019” -palkinnolla.

FinFTD:n jäsenet ovat osa Itä-Suomen yliopiston Neurotieteiden tutkimusyhteisöä sekä EU JPND-rahoitteista SynaDeg-projektia. Lue lisää.

FinFTD oli aktiivisesti mukana myös 23.-25.8.2022 Kuopiossa järjestettävässä yhdeksännessä Kuopio Alzheimer Symposiumissa. FinFTD isännöi symposiumissa myös FinFTD-satelliittikokousta. Lue lisää FinFTD-satelliitista täältä.

Ajankohtaista

Yhteistyö

Avainsanat

Johtajat

Muut ryhmän jäsenet