Otsalohkodementiatutkimuksen verkosto (FinFTD)

01.05.2016 -

Tutkimusryhmä

The Finnish FTD Research Network (FinFTD) -tutkimusverkosto edistää yhteistyötä ja verkottumista otsalohkodementian ja muiden otsa-ohimolohkorappeumien tutkijoiden välillä.

Seuraa ajankohtaisia uutisiamme Twitterissä @FinFtd.

Organisaatio

Kliininen lääketieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta

A.I. Virtanen -instituutti, Terveystieteiden tiedekunta

The Finnish FTD Research Network (FinFTD) on otsa-ohimolohkorappeumista, kuten otsalohkodementiasta, ja niihin liittyvistä muista, erityisesti varhain puhkeavista muistisairauksista kiinnostuneiden tutkijoiden, tutkimusryhmien ja terveydenhuollon ammattilaisten tutkimusverkosto.

FinFTD-verkoston tavoitteena on edesauttaa näiden sairauksien parissa työskentelevien verkottumista ja yhteistyötä Suomessa ja kansainvälisesti. Verkoston jäsenien erityiskiinnostuksen kohteita ovat otsa-ohimolohkorappeumien genetiikka, kliiniset piirteet, biomarkkerit ja tautimekanismit.

FinFTD-verkosto järjesti 13.9.2019 Kuopiossa kansainvälisen 2nd FinFTD -symposiumin, joka oli suunnattu alan tutkijoille sekä potilaiden parissa työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille. Lue tapahtumasta lisää.

FinFTD on palkittu Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan ”Vuoden viestijä 2019” -palkinnolla.

FinFTD:n jäsenet ovat osa Itä-Suomen yliopiston Neurotieteiden tutkimusyhteisöä sekä EU JPND-rahoitteista SynaDeg-projektia. Lue lisää.

FinFTD on aktiivisesti mukana myös 23.-25.8.2022 Kuopiossa järjestettävässä yhdeksännessä Kuopio Alzheimer Symposiumissa. FinFTD isännöi symposiumissa myös FinFTD-satelliittikokousta. Lue lisää FinFTD-satelliitista täältä.

Avainsanat

Ajanjakso

01.05.2016 -

Ryhmän jäsenet - UEF

Muut ryhmän jäsenet

  • Anne M. Remes
    Anne M. Remes anne.remes@helsinki.fi
  • Johanna Krüger
    Johanna Krüger johanna.kruger@oulu.fi

Yhteistyö UEF:n tutkimusryhmien kanssa

Linkit

Julkaisut