Säteily- ja kemikaalitutkimuksen ryhmä, RCR

Ryhmä tutkii ionisoimattoman säteilyn, ionisoivan säteilyn ja kemikaalien vaikutuksia sekä ympäristöterveyden että ekologisten riskien näkökulmasta

Tutkimme säteilyn ja kemikaalien riskejä ihmisille ja ympäristölle käyttäen useita erilaisia menetelmiä, kuten altistuksen arviointi, epidemiologia sekä solu- ja molekyylibiologia. Tutkimusalueitamme ovat ionisoimaton ja ionisoiva säteily sekä kemikaalit ja meitä yhdistää kiinnostus genomin epävakauteen, useiden ympäristötekijöiden yhteisvaikutuksiin ja riskinarviointiin. Käytössämme ovat ajanmukaiset laboratoriot soluviljelyyn ja solu- ja molekyylibiologiaan, ja myös yliopiston koe-eläintilat ovat käytettävissä. Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) Syöpäkeskuksen kanssa yhteistyössä on käytettävissä Säteilybiologian yksikkö, jossa on solubiologian laboratorio lineaarikiihdyttimen välittömässä läheisyydessä. Yhteistyö KYS:n kanssa mahdollistaa myös näytteiden saamisen sädehoitoa saavilta tai kuvantamisen yhteydessä säteilylle altistuvilta potilailta.