
StopDia
Tutkimusryhmä
Stop Diabetes (StopDia) on laaja monitieteellinen tutkimushanke, joka tähtää tyypin 2 diabeteksen ehkäisemiseen niin yksilö- kuin ympäristötason toimilla. Tutkimushanke tuottaa terveydenhuollolle ja maakunnille toimintamallin pysyvien elintapamuutosten aikaansaamiseksi sekä tietoa toimien kustannusvaikuttavuudesta.
Tutkimushanke on osa Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston Terveys, hyvinvointi ja elämäntavat -ohjelmaa ja se toteutetaan Itä-Suomen yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja useiden sidosryhmien yhteistyönä vuosina 2016–2019.
Tutkimushanke on osa Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston Terveys, hyvinvointi ja elämäntavat -ohjelmaa ja se toteutetaan Itä-Suomen yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja useiden sidosryhmien yhteistyönä vuosina 2016–2019.
Ryhmän sivut
Avainsanat
Ryhmän jäsenet - UEF
-
Elina Järvelä-Reijonen Tutkijatohtori, Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
-
Janne Martikainen Professori, Terveystieteiden tiedekunta, Farmasian laitos
-
Jussi Pihlajamäki Dekaani, Itä-Suomen yliopisto, Terveystieteiden tiedekunta
-
Kari Jalkanen Nuorempi tutkija, Terveystieteiden tiedekunta, Farmasian laitos
-
Kirsikka Aittola Nuorempi tutkija, Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
-
Leila Karhunen Yliopistonlehtori, Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
-
Marjukka Kolehmainen Professori, Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
-
Piia Lavikainen Tutkijatohtori, Terveystieteiden tiedekunta, Farmasian laitos
-
Suvi Järvinen TtM, väitöskirjatyöntekijä
-
Tanja Tilles-Tirkkonen Vieraileva tutkija, Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
-
Timo Lakka Professori, Lääketieteen laitos, Biolääketiede
-
Ursula Schwab Professori, Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö