Tarkenna hakuasi

Terveysalan opettajien työhyvinvoinnin kehittäminen Virossa -toimintatutkimushanke, 2021-2023 profiilikuva

Terveysalan opettajien työhyvinvoinnin kehittäminen Virossa -toimintatutkimushanke, 2021-2023

Projekti
Päättynyt 01.09.2021 - 30.06.2023
Hoitotieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta

Johtajat

Tämän toimintatutkimushankkeen tarkoituksena on kuvata ja arvioida terveysalan opettajien työhyvinvointia, kehittää terveysalan opettajien työhyvinvointia työyhteisölähtöisellä työhyvinvoinnin kehittämisinterventiolla ja arvioida kehittämisintervention vaikutuksia terveysalan opettajien työhyvinvointiin Virossa. Tämän kehittämisintervention odotetaan lisäävän työhyvinvoinnin kehittämistoimia yksilö- ja työyhteisötasolla, vähentäen työ kuormitusta ja edistäen työstä palautumista. Tulevaisuudessa interventiota voidaan soveltaa eri koulutusaloilla ja -asteilla.

Tämä hanke on myös osa laajempaa Itä-Suomen yliopiston, hoitotieteen laitoksen Occupational Well-being in Education (OWE) –tutkimuskokonaisuutta, joka sisältää myös Sosiaali- ja terveysalan opettajien työhyvinvointi Suomessa -tutkimus- ja kehittämishankkeen (2020-2023). Näin tämä Virossa toteutettava toimintatutkimushanke ja sen tulokset ja toimintamallit tuottavat myös uutta tietoa laajempaan hankekokonaisuuteen.

Partnerit: Itä-Suomen yliopisto, Hoitotieteen laitos (koordinoi) ja Tarton yliopisto, Hoitotieteen laitos sekä yhteistyökumppaneina Tarton Health Care College ja Tallinnan Health Care College.

Partneri

University of Tartu, Department of Nursing Science

Yhteistyössä

Konferenssijulkaisut:

Kööp, K., Ernits, Ü., Vauhkonen, A., Kommusaar, J., Mikiver, M., Saaranen, T. (2022). Development of the occupational well-being of health care teachers – action research in Tallinn health care college. Empowerment of Public Health, Health Care and Wellbeing Education, Research, and
Practice.
Tallinna.

Vauhkonen, A., Kommusaar, J., Kangasniemi, M., Honkalampi, K., Mikiver, M., Linde, S., Saaranen, T. (2022). Occupational Well-being Development in Social and Health Care Education. Nordic Forum for Nurse Educators (NFNE 2022). Turku.

Avainsanat