Tarkenna hakuasi

Urban Biochar Filter for Stormwaters profiilikuva

Urban Biochar Filter for Stormwaters

Projekti
Päättynyt 01.01.2022 - 30.06.2023
Teknillisen fysiikan laitos, Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta

Business Finlandin rahoittama Research to Business -projekti

Johtajat

Itä-Suomen yliopiston SIB Labs -yksikössä on alkanut tämän vuoden tammikuussa Business Finlandin rahoittama Research to Business (R2B) -projekti ”Urban Biochar Filter for Stormwaters”. R2B-projektissa tutkitaan hulevesien, eli maanpinnalla virtaavien sade- ja sulamisvesien, puhdistamista uudentyyppisellä biohiilipohjaisella puhdistusjärjestelmällä ja valmistellaan siitä muodostuvan kokonaisratkaisun liiketoimintamallia. Projekti kestää 1,5 vuotta.

Projektin lopputuloksien avulla pyritään osaltaan ratkaisemaan luonnon saastuneisuutta ja puhtaan veden niukkuutta, jotka ovat luonteeltaan globaaleja ongelmia. Esimerkiksi YK:n mukaan puhtaan veden niukkuus vaikuttaa suoraan 785 miljoonaan ihmisen päivittäiseen elämään.

Nopean kaupungistumisen seurauksena hulevedet lisääntyvät ja niiden puhtaus heikkenee. Hulevedet vähentävät puhtaan veden määrää ja ovat riski luonnolle. Likaisen huleveden määrän lisääntyminen, kiristyvä lainsäädäntö ja kasvava ympäristötietoisuus luovat tarpeen uusille ympäristöystävällisille, tehokkailla ja kokonaiskustannuksiltaan edullisille puhdistusratkaisuille.

Avainsanat