 
				Heli Virtanen
Yliopistonlehtori
Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta
[email protected] | 050 473 8936
Tutkimusryhmät
Projektit
Julkaisut
14/14 kappaletta- 
																							
																									Concentrations of the serum long-chain omega-3 polyunsaturated fatty acids and hair mercury in men in different apolipoprotein E phenotypesFagerholm, Unna; Virtanen, Heli EK; Tuomainen, Tomi-Pekka; Salonen, Jukka T; Virtanen, Jyrki K, 2025, Biometals, 38, 3, 807-816. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
- 
																							
																									The role of social media in the professional sphere of Finnish registered dietitiansLiikkanen, Jade; Virtanen, Heli; Mikkonen, Santtu; Laitinen, Aija, 2024, Journal of human nutrition and dietetics, 37, 3, 726-736. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
- 
																							
																									Dietary protein and protein sources and the risk of chronic diseases: Associations with type 2 diabetes, coronary heart disease, heart failure and mortality among men from Eastern FinlandVirtanen, Heli, 2023, Publications of the University of Eastern Finland. Dissertations in Health Sciences. G5 Artikkeliväitöskirja
- 
																							
																									Associations of dietary choline intake with risk of incident dementia and with cognitive performance: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor StudyYlilauri, MPT; Voutilainen, S; Lönnroos, E; Virtanen, HEK; Tuomainen, TP; Salonen, JT; Virtanen, JK, 2019, American journal of clinical nutrition, 110, 6, 1416-1423. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
- 
																							
																									Dietary proteins and protein sources and risk of death: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor StudyVirtanen, HEK; Voutilainen, S; Koskinen, TT; Mursu, J; Kokko, P; Ylilauri, MPT; Tuomainen, TP; Salonen, JT; Virtanen, JK, 2019, American journal of clinical nutrition, 109, 5, 1462-1471. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
- 
																							
																									Egg consumption, cholesterol intake, and risk of incident stroke in men: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor StudyAbdollahi, AM; Virtanen, HEK; Voutilainen, S; Kurl, S; Tuomainen, TP; Salonen, JT; Virtanen, JK, 2019, American journal of clinical nutrition, 110, 1, 169-176. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
- 
																							
																									Intake of Different Dietary Proteins and Risk of Heart Failure in Men The Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor StudyVirtanen, Heli EK; Voutilainen, Sari; Koskinen, Timo T; Mursu, Jaakko; Tuomainen, Tomi-Pekka; Virtanen, Jyrki K, 2018, Circulation: heart failure, 11, 6, e004531. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
- 
																							
																									Intake of fermented and non-fermented dairy products and risk of incident CHD: The Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor StudyKoskinen, Timo T; Virtanen, Heli EK; Voutilainen, Sari; Tuomainen, Tomi-Pekka; Mursu, Jaakko; Virtanen, Jyrki K, 2018, British journal of nutrition, 120, 11, 1288-1297. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
- 
																							
																									Association of dietary cholesterol and egg intakes with the risk of incident dementia or Alzheimer disease: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor StudyYlilauri, Maija PT; Voutilainen, Sari; Lönnroos, Eija; Mursu, Jaakko; Virtanen, Heli EK; Koskinen, Timo T; Salonen, Jukka T; Tuomainen, Tomi-Pekka; Virtanen, Jyrki K, 2017, American journal of clinical nutrition, 105, 2, 476-484. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
- 
																							
																									Intake of different dietary proteins and risk of type 2 diabetes in men: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor StudyVirtanen HEK, Koskinen TT, Voutilainen S, Mursu J, Tuomainen TP, Kokko P, Virtanen JK, 2017, British journal of nutrition, 117, 6, 882-893. A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

