ERKKO SOINTU

Professori

Erityispedagogiikka


Erkon tutkimus liittyy erityispedagogiikkaan (käyttäytymisen ja tunne-elämän vahvuudet, -haasteet, tuki), oppimisanalytiikkaan, Flipped Classroom/Flipped Learning malleihin ja teknologiaan opetuksessa. Erkon tehtäviin kuuluvat tutkimus, opetus, ohjaus ja tutkimuksen mahdollistaminen. Lisäksi Erkko toimii UEF:in DIGS tutkimusyhteisön pedagogiikan ja oppimisen tuen alueen vertaisjohtajana. Erkko on kansainvälisesti laajasti verkottunut tutkija eri tutkimusalueilla. Oppimisanalytiikan OAHOT-hankkeessa Erkko toimii yliopistokontekstin työpaketin 2 johtajajana ja vastuututkijana. Erkko on taustaltaan opettaja ja hän on toiminut opetustehtävissä niin peruskoulussa kuin yliopistossa. Erkko on myös Lapin yliopiston Kasvatustieteen määrällisten menetelmien dosentti.

Yhteystiedot

Organisaatio

Kasvatustieteiden ja psykologian osasto, Erityispedagogiikka

Sähköposti

erkko.sointu@uef.fi

Puhelin

050 560 4461

Avainsanat

Opetustehtävät

Erityispedagogiikan perusteet osana kasvatustieteiden perusteita, määrälliset tutkimusmenetelmät, Flipped classroom/learning

Yhteiskunnalliset tehtävät

Fulbright Finland Foundation uusien pedagogisten lähestymistapojen erityisasiantuntija, kouluttaja.

Tutkimusryhmät ja -projektit

Oppimisanalytiikan hyödyntäminen itseohjatun oppimisen tukemisessa koulutuspolun eri vaiheissa (OAHOT; Business Finland 2020-2022) -hankkeen yliopistokontekstin työpaketin (TP2) johtaja ja TP2-vastuututkija, tutkimusryhmän ja -tutkimuksen johtoryhmän jäsen. TUVET/KTVA//#Paraskoulu -hankeen (OPH 2019-2020) vertaisjohtaja sekä oppilaiden käyttäytymien ja tunne-elämän tutkimuksen vastuullinen johtaja. Flipped Learning -projektin (OKM 2017-2019) vastuututkija ja akateeminen johtaja.

Oppiminen digitalisoituneessa yhteiskunnassa (DIGS) tutkimusyhteisön (RC) perustaja- ja ohjausryhmän jäsen, Pedagogiikka ja oppimisen tuki alueen vertaisjohtaja.

Julkaisut SoleCRIS-palvelussa

Tutkimusryhmät - UEF

PROJEKTIT - UEF

Linkit

Julkaisut