Tarkenna hakuasi

Käsityöperinne korkeakouluissa profiilikuva

Käsityöperinne korkeakouluissa

Projekti
15.05.2023 - 30.09.2024
Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto, Filosofinen tiedekunta

Rahoittajat

Muut rahoittajat

Käsityöperinne korkeakouluissa rahoittajan logo

Nordplus

Yhteyshenkilöt

Käsityöperinne korkeakouluissa hankkeen tavoitteena on edistää ja vahvistaa kansainvälistä yhteistyötä käsityön opetuksen ja käsityöperinteiden parissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa. Hankkeessa tutustutaan alueellisiin käsityöperinteisiin ja syvennetään käsityötietoa käsityönopetuksen kautta, jotta käsityöperinteet säilyttävät elinvoimaisuutensa alueella.

Käsityöperinne korkeakouluissa hankkeessa järjestetään viikon kestävä käsityö symposiumi, jossa tutustutaan käsityöperinteisiin käytännön ja teorian tasoilla työpajoissa ja seminaareissa. Opiskelijat pääsevät tutustumaan naapurimaiden käsityöperinteisiin ja käsityönopetukseen sekä syventämään käsityötaitojaan ja -tietojaan.

Lisäksi hankkeessa kannustetaan opiskelijoita opiskelijavaihtoon yhteistyö yliopistoissa Express mobility rahoituksen avulla. Kysy lisää professori Sirpa Kokolta tai yliopistonlehtori Niina Väänäseltä.

Ajankohtaista

  • Network meeting 17.-18.2023 Joensuussa

    Tapasimme verkoston kanssa Joensuussa 17.-18.10. Suunnittelimme tulevaa käsityösymposiumia Norjan Raulandiin keväälle 2024.
  • Express mobility

    Yhteistyökumppani Viljandi kulttuuriakatemian opintoihin tutustumassa Viljandissa 13.-17.11.2023

Yhteistyö

Avainsanat