MAKUTANO – Etämetsänomistus Tansaniassa: konfliktien sovittelu metsähallinnon uutena haasteena

01.01.2019 - 31.12.2022

Makutano tarkoittaa swahilin kielellä kokoontumista.

Afrikassa valtion ja yhteisömaiden hallintaan liittyy usein paikallisia kiistoja ja konflikteja. Näin on myös Tansaniassa, missä metsänomistajat asuvat enenevässä määrin kaupungeissa. Tästä hyötyvät kaupungeissa asuvat metsäsijoittajat, mutta mikä on maaseudun asukkaiden näkemys asiasta ja mahdollisuudet yhteistyölle? Tätä tutkitaan Itä-Suomen yliopiston johtamassa MAKUTANO-hankkeessa yhdessä itä-afrikkalaisten ja meksikolaisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tavoitteena on hyödyntää toimintatutkimuksen menetelmiä yhteistyöhön perustuvan vuorovaikutteisen luonnonvarahallinnan edistämiseksi. Suomella on pitkäaikaista kokemusta kehitysmaiden yhteisömetsätalouden tukemisesta, mitä tullaan hyödyntämään tutkittaessa metsävarojen hallintaan liittyviä muutoksia. MAKUTANO-hanketta rahoitetaan Suomen Akatemian ja ulkoministeriön DEVELOP -kehitystutkimuksen ohjelmasta.

01.01.2019 - 31.12.2022

Tiedostot