
ANNA KåRLUND
Tutkijatohtori
Metabolomiikka-asiantuntija
Koulutustaustani ja työkokemukseni sijoittuvat kasvibiologian ja elintarvikebiotekniikan aloille, pääasiassa marjatutkimukseen ja maatalouden sivutuotevirtojen soveltavaan tutkimukseen. Tällä hetkellä työskentelen LongITools-projektissa metabolomiikka-analyysien parissa ja tutkin ruoan kautta tulevien altisteiden vaikutuksia ihmisen aineenvaihduntaan. Tutkimusintressini kohdistuvat muun muassa eri tavoin prosessoitujen kasviperäisten proteiininlähteiden ja ihmisen ruoansulatusfysiologian vuorovaikutusten kartoittamiseen, erityisesti omiikka-teknologioiden ja in vitro -ruoansulatusmallien avulla.
Yhteystiedot
Organisaatio
Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
Sähköposti
anna.karlund@uef.fi
Puhelin
050 436 0480
Avainsanat
Tutkimusryhmät - UEF
Linkit
Julkaisut
-
Kårlund, Anna; Kääriäinen, Teemu; Kostamo, Vili M; Kokkola, Tarja; Kolehmainen, Marjukka; Lakka, Timo A; Pihlajamäki, Jussi; Manninen, Albert. 2021. Oxygen-18 and Carbon-13 isotopes in eCO 2 and erythrocytes carbonic anhydrase activity of Finnish prediabetic population Journal of breath research 15 2: 021001. 2021
-
Kårlund, Anna; Paukkonen, Isa; Gómez-Gallego, Carlos; Kolehmainen, Marjukka. 2021. Intestinal Exposure to Food-Derived Protease Inhibitors: Digestion Physiology- and Gut Health-Related Effects Healthcare 9 8: 1002. 2021
-
Liu, Lizhi; Bai, Xuan; Martikainen, Maria-Viola; Kårlund, Anna; Roponen, Marjut; Xu, Wujun; Hu, Guoqing; Tasciotti, Ennio; Lehto, Vesa-Pekka. 2021. Cell membrane coating integrity affects the internalization mechanism of biomimetic nanoparticles Nature communications 12 1: 5726. 2021
-
Poutanen, Kaisa S; Kårlund, Anna O; Gómez-Gallego, Carlos; Johansson, Daniel P; Scheers, Nathalie M; Marklinder, Ingela M; Eriksen, Anne K; Silventoinen, Pia C; Nordlund, Emilia; Sozer, Nesli; Hanhineva, Kati J; Kolehmainen, Marjukka; Landberg, Rikard. 2021. Grains - a major source of sustainable protein for health Nutrition reviews [Epub ahead of print 6 Nov 2021]: 1 - 16. 2021
-
Väkeväinen, Kati; Rinkinen, Noora; Willman, Roosa-Maria; Lappi, Jenni; Raninen, Kaisa; Karlund, Anna; Mikkonen, Santtu; Plumed-Ferrer, Carme; Kolehmainen, Marjukka. 2021. Potential of Probiotic Frozen Blackcurrant Products: Consumer Preference, Physicochemical Characterization, and Cell Viability Foods 10 4: 792. 2021
-
El Papel de los Alimentos Fermentados en la Alimentación. Gómez-Gallego, Carlos; Gueimonde, Miguel; Kårlund, Anna; Salminen, Seppo / Alimentos fermentados : microbiología, nutrición, salud y cultura. 2020. 2020
-
Kårlund, Anna; Gómez-Gallego, Carlos; Korhonen, Jenni; Palo-Oja, Outi-Maaria; El-Nezami, Hani; Kolehmainen, Marjukka. 2020. Harnessing Microbes for Sustainable Development: Food Fermentation as a Tool for Improving the Nutritional Quality of Alternative Protein Sources Nutrients 12 4: 1020. 2020
-
Lappi, Jenni; Raninen, Kaisa; Väkeväinen, Kati; Kårlund, Anna; Törrönen, Riitta; Kolehmainen, Marjukka. 2020. Blackcurrant (Ribes nigrum) lowers sugar-induced postprandial glycaemia independently and in a product with fermented quinoa: a randomized crossover trial British journal of nutrition 2021; 126 5: 708-717. 2020
-
Kårlund, A; Gómez-Gallego, C; Turpeinen, AM; Palo-Oja, OM; El-Nezami, H; Kolehmainen, M. 2019. Protein Supplements and Their Relation with Nutrition, Microbiota Composition and Health: Is More Protein Always Better for Sportspeople? Nutrients 11 4: 829. 2019
-
Kårlund Anna, Hanhineva Kati, Lehtonen Marko, McDougall Gordon J, Stewart Derek, Karjalainen Reijo O. 2016. Non-targeted metabolite profiling highlights the potential of strawberry leaves as a resource for specific bioactive compounds. JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 2017; 97 7: 2182-2190. 2016