Tarkenna hakuasi

Elintarvikkeet ja terveys profiilikuva

Elintarvikkeet ja terveys

Tutkimusryhmä
01.01.2012 -
Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta
Esittelykuva ryhmästä Elintarvikkeet ja terveys

Ylh.vas. Hani El-Nezamy, Carlos Gomez Gallego, Kaisa Raninen, Kristiina Kinnunen, Jenni Korhonen, Kati Väkeväinen, Iman Zarei, Marjukka Kolehmainen ja Ehsan Shad. Alh. vas. Kalle Karvonen, Valeria Iannone, Darren Healy, Jonhson Lok, Vilma Liikonen ja Moona Partanen. Kuvasta puuttuvat Ida Tikkanen, Suchetana De Storvik, Oona Koivisto ja Otto Savolainen.

Terveellisen ja turvallisen ruoan kehittäminen vaatii ruoka-aineiden terveyteen vaikuttavien sekä mikrobiologisten ja toksikologisten osatekijöiden tunnistamista. Tutkimuskohteinamme ovatkin ruoan kokonaisvaltaiset vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin. Tutkimusympäristömme tarjoaa mahdollisuuksia tutkia ruoan ja sen komponenttien pilkkoutumista ja vaikutuksia suolistomikrobistoon sekä suolen seinämän toimintaan. Tavoitteenamme on selvittää uusien ruoan lähteiden, kuten kasviproteiinien, hyväksikäytettävyyttä ja merkitystä suolistomikrobiston aineenvaihdunnassa. Edelleen ruoan terveysvaikutusten tutkimuksessa toteutamme lyhyt- ja pitkäaikaisia kliinisiä ruokavaliointerventioita sekä aistinvaraisia arviointeja. Ruokaturvallisuuteen liittyvissä tutkimuksissa selvitämme uusia teknologisia ratkaisuja, joiden avulla voidaan lisätä ruoan laatua ja pidentää hallitusti myyntiaikaa. Toimimme avoimessa yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja pyrimme edistämään avointa tiedettä elintarvikekentällä.

Avainsanat

Professorit

Vanhemmat tutkijat

Tutkijatohtorit

Väitöskirjatutkijat

Teknikot