
KIRSIKKA AITTOLA
Nuorempi tutkija
ETM, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, väitöskirjatutkija
Yhteystiedot
Organisaatio
Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
Sähköposti
kirsikka.aittola@uef.fi
Puhelin
-
Avainsanat
biopankki
interventio
lihavuus
ravitsemus
ravitsemusterapia
ruokavalio
ruokavalioindeksi
StopDia
syömisen taito
syömiskäyttäytyminen
T2D-Data
tyypin 2 diabetes
Tutkimusryhmät ja -projektit
StopDia ja T2D-Data -hankkeet, SOTE AI Hub -hanke sekä Ravitsemus, elämäntavat, terveys ja geenit -tutkimus
Tutkimusryhmät - UEF
Linkit
Julkaisut
-
Halali, F.; Lapveteläinen, A.; Aittola, K.; Männikkö, R.; Tilles-Tirkkonen, T.; Järvelä-Reijonen, E.; Absetz, P.; Kolehmainen, M.; Schwab, U.; Lindström, J.; Lakka, T. A.; Pihlajamäki, J.; Karhunen, L.. 2022. Associations between weight loss history and factors related to type 2 diabetes risk in the Stop Diabetes study International journal of obesity Published online: 12 January 2022: 1 - 8. 2022
-
Aittola, Kirsikka; Karhunen, Leila; Männikkö, Reija; Järvelä-Reijonen, Elina; Mikkonen, Santtu; Absetz, Pilvikki; Kolehmainen, Marjukka; Schwab, Ursula; Harjumaa, Marja; Lindström, Jaana; Lakka, Timo; Tilles-Tirkkonen, Tanja; Pihlajamäki, Jussi. 2021. Enhanced Eating Competence Is Associated with Improved Diet Quality and Cardiometabolic Profile in Finnish Adults with Increased Risk of Type 2 Diabetes Nutrients 13 11: 4030. 2021
-
Aittola, Kirsikka; Lindström, Jaana; Pölönen, Auli. 2021. Ruokavalioindeksi on yhteinen työkalu Kehittyvä Elintarvike 32 2: 40-41. 2021
-
Lindström, Jaana; Aittola, Kirsikka; Pölönen, Auli; Hemiö, Katri; Ahonen, Kirsti; Karhunen, Leila; Männikkö, Reija; Siljamäki-Ojansuu, Ulla; Tilles-Tirkkonen, Tanja; Virtanen, Eeva; Pihlajamäki, Jussi; Schwab, Ursula. 2021. Formation and Validation of the Healthy Diet Index (HDI) for Evaluation of Diet Quality in Healthcare International journal of environmental research and public health 18 5: 2362. 2021
-
Tilles-Tirkkonen, Tanja; Männikkö, Reija; Lindström, Jaana; Harjumaa, Marja; Aittola, Kirsikka; Järvelä-Reijonen, Elina; Rantala, Eeva; Martikainen, Janne; Lakka, Timo; Pihlajamäki, Jussi. 2020. StopDia-hankkeesta vinkkejä terveyden edistämiseen ja hyte-johtamiseen Ravitsemusasiantuntija 6 1: 4-7. 2020
-
Tilles-Tirkkonen, Tanja; Aittola, Kirsikka; Männikkö, Reija; Absetz, Pilvikki; Kolehmainen, Marjukka; Schwab, Ursula; Lindström, Jaana; Lakka, Timo; Pihlajamäki, Jussi; Karhunen, Leila. 2019. Eating Competence Is Associated with Lower Prevalence of Obesity and Better Insulin Sensitivity in Finnish Adults with Increased Risk for Type 2 Diabetes: The StopDia Study Nutrients 2020; 12 1: 104. 2019