Tarkenna hakuasi

Jatkuva oppiminen työelämässä (JATKOT) profiilikuva

Jatkuva oppiminen työelämässä (JATKOT)

Tutkimusryhmä
01.03.2024 -
Kasvatustieteiden ja psykologian osasto, Filosofinen tiedekunta

Johtajat

Esittelykuva ryhmästä Jatkuva oppiminen työelämässä (JATKOT)

JATKOT -tutkimusryhmä tarkastelee jatkuvaa oppimista suomalaisissa julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioissa

Jatkuva oppiminen työelämässä (JATKOT) -tutkimusryhmässä aikuisten työssä oppiminen, osaaminen ja luovuus nähdään lähtökohtana organisaatioiden uudistumiselle ja sitä kautta Suomen kilpailukyvylle.

JATKOT-tutkimusryhmän kolme päätehtävää ovat:

  1. Selvittää työssä oppimisen, osaamisen ja luovuuden ilmentymistä sekä niihin liittyviä vaatimuksia, muutoksia ja tukea työpaikoilla ja työelämän siirtymissä.
  2. Syventää ymmärrystä työssä oppimisen, osaamisen ja luovuuden suhteesta hyvinvointiin, strategiseen muutokseen, innovaatioihin, itseohjautuvuuteen, työuriin ja organisaatioiden johtamiseen.
  3. Kehittää työkaluja, menetelmiä ja suosituksia organisaatioille ja työyhteiskunnan toimijoille henkilöstön osaamisen hyödyntämiseen, työssä oppimisen tukemiseen, työntekijälähtöisen innovoinnin edistämiseen sekä oppimisen ja hyvinvoinnin johtamiseen.

Tutkimusryhmän monitieteinen ja -metodinen tarkastelu kohdistetaan useiden väitöskirja- ja postdoc -hankkeiden myötä mm. osaamisen tunnistamiseen ja kehittämiseen työurasiirtymissä, luovaan toimijuuteen digitaalisen muutoksen kontekstissa, psykologisen turvallisuuden ja yhteisöllisen oppimisen merkitykseen organisaatioiden strategiatyössä, itseohjautuvuuteen ja motivaation rakentumiseen työn oppimistilanteissa sekä hyvinvointia edistävään oppimisen johtamiseen. Tutkimusryhmässä syvennetään ja monipuolistetaan ymmärrystä jatkuvasta oppimisesta osana työelämää ja organisaatioiden arkea. Ryhmän tutkimusta rahoittaa Suomen Akatemia ja Suomen kulttuurirahasto.

Ajankohtaista

Projektit

Yhteistyö

Johtajat

Muut ryhmän jäsenet

Julkaisut

21 kappaletta