Tarkenna hakuasi

Karjalan elvytys profiilikuva

Karjalan elvytys

Projekti
01.02.2021 - 31.12.2024
Humanistinen osasto, Filosofinen tiedekunta

Rahoittajat

Päärahoittaja

Karjalan elvytys rahoittajan logo

Johtajat

Yhteyshenkilöt

Karjalan kielen elvytyshanke on helmikuusta 2021 alkaen toiminut Itä-Suomen yliopistossa. Elvytyshanke toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä valtionavustuksella. 

Elvytyshanke pyrkii tukemaan ennen kaikkea karjalan kielen puhumista ja kirjoittamista. Elvytyshankkeen keskeisimmät tavoitteet ovat karjalan kielen elvyttäminen ja kehittäminen, uusien karjalankielisten materiaalien tuottaminen ja tietoisuuden lisääminen. Näiden lisäksi elvytyshanke voi toimia yhteistyössä esimerkiksi yksityishenkilöiden ja yhteisöjen kanssa. Aiempien tehtävien lisäksi elvytyshanke tulee vuosina 2023–2024 olemaan mukana karjalan kielen toimenpideohjelman laatimisessa. 

Elvytyshankkeen johtajana toimii suomen ja karjalan kielten professori Helka Riionheimo. Lisäksi hankkeessa työskentelevät kieliasiantuntijat Natalia Giloeva (livvinkarjala), Katerina Paalamo (eteläkarjala) ja Olga Karlova (vienankarjala) sekä koordinaattori Milla Tynnyrinen. Kieliasiantuntijat muodostavat lisäksi sanastoryhmän, jonka tehtäviä ovat esimerkiksi karjalan kielen uudissanoista huolehtiminen ja niiden kokoaminen verkkoon kaikkien ulottuville. 

Ajankohtaista

Avainsanat