Tarkenna hakuasi

OvuDog profiilikuva

OvuDog

Projekti
Päättynyt 10.01.2012 - 01.03.2024
Farmasian laitos, Terveystieteiden tiedekunta

Johtajat

Hyvinvointi on tärkeä osa-alue koirankasvatuksessa. Hyvinvoinnin ja lisääntymisen edistämiseksi pitkät välimatkat ja toisaalta yhä kasvava kansainvälisyys edellyttävät hyvin suunniteltua lisääntymisstrategiaa. Onnistuneen pentutuloksen aikaansaamiseksi monet koiranomistajat ja -kasvattajat turvautuvat erilaisiin toimenpiteisiin ja menetelmiin, joista yleisimmät ovat narttukoirille epämiellyttäviä tai jopa kivuliaita. Me haluamme, että koirasi kiima voidaan määrittää hellävaraisemmin: virtsasta.

OvuDog on koirien lisääntymishyvinvointia edistävä tutkimusprojekti, jonka pääaiheina ovat koiran lisääntymiseen vaikuttavien steroidihormonien metaboliatutkimus sekä eläimeen kajoamattomien analyysimenetelmien kehittäminen. Tavoitteena on kehittää eläinystävällisiä työkaluja, kuten virtsapikatestiä, narttukoiran kiiman vaiheiden seurantaan ja hedelmällisimmän ajankohdan määrittämiseen.

Ajankohtaista

  • Dissertation defense (Tia Pennanen)

    Tia Pennanen defended her thesis (Noninvasive estrus monitoring of dogs (Canis familiaris) by urinary progestogen measurements) at a public…

Yhteistyö

Avainsanat