OvuDog profiilikuva

OvuDog

Projekti
10.01.2012 - 31.12.2023
Farmasian laitos, Terveystieteiden tiedekunta

OvuDog on koirien lisääntymishyvinvointia edistävä tutkimusprojekti, jonka aiheina ovat koiran lisääntymiseen vaikuttavien steroidihormonien metaboliatutkimus sekä kajoamattomien analyysimenetelmien kehittäminen kiiman vaiheiden arvioimiseksi.

Hyvinvointi on tärkeä osa-alue koirankasvatuksessa. Hyvinvoinnin ja lisääntymisen edistämiseksi pitkät välimatkat ja toisaalta yhä kasvava kansainvälisyys edellyttävät hyvin suunniteltua lisääntymisstrategiaa. Onnistuneen pentutuloksen aikaansaamiseksi monet koiranomistajat ja -kasvattajat turvautuvat erilaisiin toimenpiteisiin ja menetelmiin, joista yleisimmät ovat narttukoirille epämiellyttäviä tai jopa kivuliaita. Me haluamme, että koirasi kiima voidaan määrittää hellävaraisemmin: virtsasta.

OvuDog on koirien lisääntymishyvinvointia edistävä tutkimusprojekti, jonka pääaiheina ovat koiran lisääntymiseen vaikuttavien steroidihormonien metaboliatutkimus sekä eläimeen kajoamattomien analyysimenetelmien kehittäminen. Tavoitteena on kehittää eläinystävällisiä työkaluja, kuten virtsapikatestiä, narttukoiran kiiman vaiheiden seurantaan ja hedelmällisimmän ajankohdan määrittämiseen.

Yhteistyö

Avainsanat