
Kati Väkeväinen
Yliopistonlehtori
FT, Ravitsemustiede
Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta
[email protected] | 050 569 2912
Työskentelen Itä-Suomen yliopistossa, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä elintarviketieteen yliopistonlehtorina. Taustaltani olen filosofian maisteri (pääaine ravitsemus- ja elintarvikebiotekniikka) ja jatko-opintoni tein Keski- ja Etelä-Amerikasta lähtöisin olevien kasvipohjaisten tuotteiden tuotekehityksen ja mikrobiologisen turvallisuuden parissa. Keskeistä osaamisaluettani ovat elintarvikkeiden prosessointi, uusien elintarvikkeiden tuotekehitys ja aistinvarainen arviointi. Elintarvikeprosesseista olen perehtynyt erityisesti hapattamisen hyödyntämiseen kasvipohjaisten tuotteiden valmistuksessa.
Tutkimusryhmät
-
COBRA -tutkimus 01.01.2024 -
-
Elintarvikkeet ja terveys 01.01.2012 -
-
HealthFerm-tutkimus 24.10.2023 -
Projektit
Julkaisut
11/11 kappaletta-
Comparison of Commercial Fish Proteins’ Chemical and Sensory Properties for Human Consumption
Partanen, Moona; Honkapää, Kaisu; Hiidenhovi, Jaakko; Kakko, Tanja; Mäkinen, Sari; Kivinen, Sanni; Aitta, Ella; Väkeväinen, Kati; Aisala, Heikki. 2023. Foods. 12: A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
High Pressure Processing Has Variable Effects on Protein-Related and Sensory Properties of Cold and Hot Smoked Rainbow Trout
Kårlund, Anna; Sulkula, Katarina; Väkeväinen, Kati; Korhonen, Jenni. 2023. Applied sciences. 13: . 4193 A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
Hapattamalla saadaan monipuolista ja terveellistä ruokaa
Gómez-Gallego, Carlos; Väkeväinen, Kati; Kolehmainen, Marjukka. 2022. Kehittyvä Elintarvike. 33: 40-41 D1 Artikkeli ammattilehdessä -
The Effect of Substrate on the Nutrient Content and Fatty Acid Composition of Edible Insects
Riekkinen, Kati; Väkeväinen, Kati; Korhonen, Jenni. 2022. Insects. 13: A2 Katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
Potential of Probiotic Frozen Blackcurrant Products: Consumer Preference, Physicochemical Characterization, and Cell Viability
Väkeväinen, Kati; Rinkinen, Noora; Willman, Roosa-Maria; Lappi, Jenni; Raninen, Kaisa; Karlund, Anna; Mikkonen, Santtu; Plumed-Ferrer, Carme; Kolehmainen, Marjukka. 2021. Foods -
Blackcurrant (Ribes nigrum) lowers sugar-induced postprandial glycaemia independently and in a product with fermented quinoa: a randomized crossover trial
Lappi, Jenni; Raninen, Kaisa; Väkeväinen, Kati; Kårlund, Anna; Törrönen, Riitta; Kolehmainen, Marjukka. 2020. British journal of nutrition -
The lactic microbiota of fermented products from Central and South America and its uses in food development - From microbiological safety to consumer acceptance
Väkeväinen, Kati. 2020. Publications of the University of Eastern Finland. Dissertations in Health Sciences -
Effect of different starter cultures on the sensory properties and microbiological quality of Atole agrio, a fermented maize product
Väkeväinen, Kati; Hernández, Jessica; Simontaival, Anna-Inkeri; Severiano-Pérez, Patricia; Díaz-Ruiz, Gloria; von Wright, Atte; Wacher-Rodarte, Carmen; Plumed-Ferrer, Carme. 2019. Food control -
Potential of quinoa in the development of fermented spoonable vegan products
Väkeväinen, Kati; Ludena-Urquizo, Fanny; Korkala, Essi; Lapveteläinen, Anja; Peräniemi, Sirpa; von Wright, Atte; Plumed-Ferrera, Carme. 2019. Lwt: food science and technology -
Characterization of lactic acid bacteria recovered from atole agrio , a traditional Mexican fermented beverage
Väkeväinen Kati, Valderrama Anita, Espinosa Judith, Centurión Dora, Rizo Jocelin, Reyes-Duarte Dolores, Díaz-Ruiz Gloria, von Wright Atte, Elizaquível Patricia, Esquivel Karina, Simontaival Anna-Inkeri, Aznar Rosa, Wacher Carmen, Plumed-Ferrer Carme. 2017. Lwt: food science and technology