Tarkenna hakuasi

Kati  Väkeväinen

Kati Väkeväinen

Yliopistonlehtori

FT, Ravitsemustiede

Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta

kati.vakevainen@uef.fi | 050 569 2912

Työskentelen Itä-Suomen yliopistossa, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä elintarviketieteen yliopistonlehtorina. Taustaltani olen filosofian maisteri (pääaine ravitsemus- ja elintarvikebiotekniikka) ja jatko-opintoni tein Keski- ja Etelä-Amerikasta lähtöisin olevien kasvipohjaisten tuotteiden tuotekehityksen ja mikrobiologisen turvallisuuden parissa. Keskeistä osaamisaluettani ovat elintarvikkeiden prosessointi, uusien elintarvikkeiden tuotekehitys ja aistinvarainen arviointi. Elintarvikeprosesseista olen perehtynyt erityisesti hapattamisen hyödyntämiseen kasvipohjaisten tuotteiden valmistuksessa.

Julkaisut

11/11 kappaletta