
Ehsan Shad
Projektitutkija
Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta
[email protected] | 050 329 4046
Tutkimusryhmät
Projektit
Julkaisut
4/4 kappaletta-
Anthocyanins as protectors of gut microbiota: mitigating the adverse effects of microplastic-induced disruption
Koistinen, Ville M; Babu, Ambrin Farizah; Shad, Ehsan; Zarei, Iman. 2025. Food innovation and advances. 4: 238-252 A2 Katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
Strain-Specific Lactobacillus Probiotics Intervention in Mitigating Obesity and Metabolic Dysregulation via Gut Microbiota Modulation in a Mouse Model of High-Fat Diet
Shad, Ehsan; Azadikhah, Farnoosh; Shekarforoush, Shahram; Nazifi, Saeed; Eskandari, Mohammad Hadi. 2025. Probiotics and antimicrobial proteins. [Epub ahead of print 29 Aug 2025]: 1-15 A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
Impact of High-Pressure Processing on Quality and Safety of High-Oil-Content Pesto Sauce: A Comparative Study with Thermal Processing
Shad, Ehsan; Raninen, Kaisa; Podergina, Svetlana; Chan, Lok In; Tong, Kam Pui; Hälikkä, Heidi; Huovinen, Marjo; Korhonen, Jenni. 2024. Applied sciences. 14: A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
Inhibition of α-Amylase and Lipase by Probiotic Fermented Milk-Derived Bioactive Peptides: A Comprehensive in vitro Investigation
Azadikhah, Farnoosh; Khalesi, Mohammadreza; Shad, Ehsan; Majdinasab, Marjan; Razmjooei, Maryam; Eskandari, Mohammad Hadi. 2024. Lwt: food science and technology. 2025; 215: A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä