
Kaisa Raninen
Tutkijatohtori
Elintarviketutkimus
Lääketieteen laitos, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö
kaisa.raninen@uef.fi | 050 514 5998
Tutkijana Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä, sekä Teknillisen fysiikan laitoksen SIB Labs (Science – Innovation – Business) -tiimissä.
Osaamista mm. elintarvikeanalytiikasta, kliinisistä ravitsemusinterventioista, mikrobiologiasta, mikromuoveista ja biojalostuksesta. Erityisosaamista haihtuvien yhdisteiden analytiikasta (GC-MS).
Tutkimusryhmät
-
Biojalostus
-
Elintarviketutkimus 01.01.2012 -
-
Mikromuovitutkimus 01.01.2018 -
-
Ruokalaakso
-
SIB Labs -palvelut 01.01.2023 -
Projektit
-
Elintarviketurvallisuuden varmistaminen ja analytiikan kehittäminen -ELTUVA 01.01.2023 - 31.12.2025
-
Mikromuovien analyysin ja poistomenetelmien kehittäminen teollisuuden laadunvalvontaan (MAP-hanke) 18.02.2022 - 31.10.2023
-
Pinnoitteiden ja pintakemian kehittäminen teollisiin sovelluskohteisiin Päättynyt 01.02.2019 - 31.07.2021
-
Välitön altistus mikromuoveille ruoan ja elintarvikepakkausten kautta - muoveista liuenneet aineet ja niiden terveysvaikutukset (Dimpex) 01.09.2020 - 31.08.2024
Julkaisut
18 kappaletta-
Antimicrobial Activity of Slow Pyrolysis Distillates from Pine Wood Biomass against Three Pathogens
Riekkinen, Kati; Raninen, Kaisa; Keränen, Essi; Selenius, Mikko; Vilppo, Teemu; Raatikainen, Olavi; Korhonen, Jenni. 2022. Forests. 13: -
Exhaled breath analysis in monitoring dietary effects of rye
Raninen, Kaisa. 2022. Publications of the University of Eastern Finland. Dissertations in Health Sciences -
Hyvään ravitsemuslaatuun ja ruokahävikin hallintaan toivotaan ohjausta
Rantakari, Niina; Palosaari, Jenni; Raninen, Kaisa; Nissinen, Kaija; Leinonen, Suvi-Tuulia. 2022. Elintarvike ja Terveys. 36: 38-44 -
Mikromuovit hallintaan lainsäädännöllä?
Raninen, Kaisa. 2022. Kehittyvä Elintarvike. 33: 40 -
Ravitsemuslaadun, elintarvikejätteen ja ruokahävikin seuranta osaksi Oiva-järjestelmää? Neuvontaa ja ohjausta kaivataan valvonnan rinnalle
Leinonen, Suvi-Tuulia; Raninen, Kaisa; Palosaari, Jenni; Väisänen, Karoliina; Nissinen, Kaija; Rantakari, Niina; Seppälä-Kolkka, Taina; Wirtanen, Gun; Partanen, Moona; Salo, Laura; Korhonen, Jenni . 2022. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja. . Jyväskylän ammattikorkeakoulu -
Comprehensive Two-Dimensional Gas Chromatography-Mass Spectrometry Analysis of Exhaled Breath Compounds after Whole Grain Diets
Raninen, Kaisa; Nenonen, Ringa; Järvelä-Reijonen, Elina; Poutanen, Kaisa; Mykkänen, Hannu; Raatikainen, Olavi. 2021. Molecules. 26: 2667 -
Mikromuovien vaikutuksista ihmisen terveyteen tiedetään hyvin vähän
Uurasjärvi, Emilia; Raninen, Kaisa; Koistinen, Arto. 2021. Kehittyvä Elintarvike. 32: 22-23 -
Oivallista ruokaa -hankkeessa etsitään keinoja hyvään ravitsemuslaatuun ohjaamiseen ravitsemispalveluissa: Miten tehdä ravitsemuslaatu näkyväksi asiakkaalle?
Nissinen, Kaija; Raninen, Kaisa; Väisänen, Karoliina; Leinonen, Suvi-Tuulia; Partanen, Moona. 2021. Elintarvike ja Terveys. 35: 26-31 -
Potential of Probiotic Frozen Blackcurrant Products: Consumer Preference, Physicochemical Characterization, and Cell Viability
Väkeväinen, Kati; Rinkinen, Noora; Willman, Roosa-Maria; Lappi, Jenni; Raninen, Kaisa; Karlund, Anna; Mikkonen, Santtu; Plumed-Ferrer, Carme; Kolehmainen, Marjukka. 2021. Foods. 10: 792 -
Blackcurrant (Ribes nigrum) lowers sugar-induced postprandial glycaemia independently and in a product with fermented quinoa: a randomized crossover trial
Lappi, Jenni; Raninen, Kaisa; Väkeväinen, Kati; Kårlund, Anna; Törrönen, Riitta; Kolehmainen, Marjukka. 2020. British journal of nutrition. 2021; 126: 708-717