
KAISA RANINEN
Projektitutkija
FM, Ravitsemus- ja elintarvikebiotekniikka
Tutkijana Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä ja Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan infrastruktuuriyksikkö SIB Labsissa.
Tutkimusosaamista mm. haihtuvien yhdisteiden analytiikasta liittyen ihmisen mittaamiseen, ruokaan, mikrobien tuottamiin yhdisteisiin sekä maa- ja metsätalouden biomassoihin. Kokemusta myös elintarvikeanalytiikasta, kliinisistä ravitsemusinterventioista, mikrobiologiasta ja biojalostuksesta.
Yhteystiedot
Organisaatio
Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, SIB Labs
Sähköposti
kaisa.raninen@uef.fi
Puhelin
050 514 5998
Avainsanat
Tutkimusryhmät ja -projektit
2022: Oivallista ruokaa, DiMPex, ELSAPA, MAP
2021: Ruokalaakso, Biomahti, PINKEM, Oivallista ruokaa, DiMPex
2020: Ruokalaakso, Biomahti, PINKEM
2019: Ruokalaakso, Biojalostuksen erotus- ja puhdistustekniikat, analyyttinen kemia ja mikrobiologia tuotteistamisen ja kaupallistamisen tukena, PINKEM
2018: Biojalostuksen erotus- ja puhdistustekniikat, analyyttinen kemia ja mikrobiologia tuotteistamisen ja kaupallistamisen tukena, BioDemoverstas Pohjois-Savo
2017: BioInd, Savilahden avoimen TKIO-infrastruktuurin suunnittelu
2016: BioInd
2010-2015: Väitöskirjatutkimus (vanhempainvapaalla 2010 ja 2013), RAVIDI, FibrEfects, RyeBreath
2009: RAVIDI
2008: RAVIDI
Tutkimusryhmät - UEF
-
Biojalostus
-
Elintarviketutkimus
-
Mikromuovitutkimus
-
Pinnoitteiden ja pintakemian kehittäminen teollisiin sovelluskohteisiin
-
Ruokalaakso
-
SIB Labs -infrastruktuuriyksikkö
PROJEKTIT - UEF
Linkit
Julkaisut
-
Nissinen, Kaija; Raninen, Kaisa; Väisänen, Karoliina; Leinonen, Suvi-Tuulia; Partanen, Moona. 2021. Oivallista ruokaa -hankkeessa etsitään keinoja hyvään ravitsemuslaatuun ohjaamiseen ravitsemispalveluissa: Miten tehdä ravitsemuslaatu näkyväksi asiakkaalle? ELINTARVIKE JA TERVEYS 35 5: 26-31. 2021
-
Raninen, Kaisa; Nenonen, Ringa; Järvelä-Reijonen, Elina; Poutanen, Kaisa; Mykkänen, Hannu; Raatikainen, Olavi. 2021. Comprehensive Two-Dimensional Gas Chromatography-Mass Spectrometry Analysis of Exhaled Breath Compounds after Whole Grain Diets Molecules 26 9: 2667. 2021
-
Uurasjärvi, Emilia; Raninen, Kaisa; Koistinen, Arto. 2021. Mikromuovien vaikutuksista ihmisen terveyteen tiedetään hyvin vähän Kehittyvä Elintarvike 32 1: 22-23. 2021
-
Väkeväinen, Kati; Rinkinen, Noora; Willman, Roosa-Maria; Lappi, Jenni; Raninen, Kaisa; Karlund, Anna; Mikkonen, Santtu; Plumed-Ferrer, Carme; Kolehmainen, Marjukka. 2021. Potential of Probiotic Frozen Blackcurrant Products: Consumer Preference, Physicochemical Characterization, and Cell Viability Foods 10 4: 792. 2021
-
Lappi, Jenni; Raninen, Kaisa; Väkeväinen, Kati; Kårlund, Anna; Törrönen, Riitta; Kolehmainen, Marjukka. 2020. Blackcurrant (Ribes nigrum) lowers sugar-induced postprandial glycaemia independently and in a product with fermented quinoa: a randomized crossover trial British journal of nutrition 2021; 126 5: 708-717. 2020
-
Salami, A; Vilppo, T; Pitkänen, S; Weisell, J; Raninen, K; Vepsäläinen, J; Lappalainen, R. 2020. Cost-effective FTIR and 1H NMR spectrometry used to screen valuable molecules extracted from selected West African trees by a sustainable biochar process Scientific African 8: 1-13. 2020
-
Salami, Ayobami; Raninen, Kaisa; Heikkinen, Jorma; Tomppo, Laura; Vilppo, Teemu; Selenius, Mikko; Raatikainen, Olavi; Lappalainen, Reijo; Vepsäläinen, Jouko. 2020. Complementary chemical characterization of distillates obtained from industrial hemp hurds by thermal processing Industrial crops and products 155: 112760. 2020
-
Raninen K, Lappi J, Kolehmainen M, Kolehmainen M, Mykkänen H, Poutanen K, Raatikainen O. 2017. Diet-derived changes by sourdough-fermented rye bread in exhaled breath aspiration ion mobility spectrometry profiles in individuals with mild gastrointestinal symptoms. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION 68 8: 987-996. 2017
-
Raninen Kaisa. 2017. Ruisfaktori tekee rukiista erityisen terveellisen?. KEHITTYVÄ ELINTARVIKE 4/2017: 54-56. 2017
-
Raninen Kaisa J, Lappi Jenni E, Mukkala Maria L, Tuomainen Tomi-Pekka, Mykkänen Hannu M, Poutanen Kaisa S, Raatikainen Olavi J. 2016. Fiber content of diet affects exhaled breath volatiles in fasting and postprandial state in a pilot crossover study. NUTRITION RESEARCH 36 6: 612-619. 2016