Tutkijana Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä, sekä Teknillisen fysiikan laitoksen SIB Labs (Science – Innovation – Business) -tiimissä.
Osaamista mm. elintarvikeanalytiikasta, kliinisistä ravitsemusinterventioista, mikrobiologiasta, mikromuoveista ja biojalostuksesta. Erityisosaamista haihtuvien yhdisteiden analytiikasta (GC-MS).
Tutkimusryhmät
-
Biojalostus 01.01.2010 -
-
Elintarvikkeet ja terveys 01.01.2012 -
-
Mikromuovitutkimus 01.09.2016 -
-
Ruokalaakso
-
SIB Labs -palvelut 01.01.2023 -
Projektit
-
Elintarviketurvallisuuden varmistaminen ja analytiikan kehittäminen -ELTUVA 01.01.2023 - 31.12.2025
-
Mikromuovien analyysin ja poistomenetelmien kehittäminen teollisuuden laadunvalvontaan (MAP-hanke) Päättynyt 18.02.2022 - 31.10.2023
-
Pinnoitteiden ja pintakemian kehittäminen teollisiin sovelluskohteisiin Päättynyt 01.02.2019 - 31.07.2021
-
Välitön altistus mikromuoveille ruoan ja elintarvikepakkausten kautta - muoveista liuenneet aineet ja niiden terveysvaikutukset (Dimpex) Päättynyt 01.09.2020 - 31.08.2024
Julkaisut
20/20 kappaletta-
Impact of High-Pressure Processing on Quality and Safety of High-Oil-Content Pesto Sauce: A Comparative Study with Thermal Processing
Shad, Ehsan; Raninen, Kaisa; Podergina, Svetlana; Chan, Lok In; Tong, Kam Pui; Hälikkä, Heidi; Huovinen, Marjo; Korhonen, Jenni. 2024. Applied sciences. 14: A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
Mikromuovien analytiikan ja poistomenetelmien kehittäminen teollisuuden laadunvalvontaan
Raninen, Kaisa; Uurasjärvi, Emilia; Peräniemi, Sirpa; Soininen, Tuomo; Vepsäläinen, Jouko; Järvelä, Essi; Riekkinen, Kati; Karim, Shahina; Selenius, Mikko; Savolainen, Ritva; Visuri, Roosa; Koistinen, Arto; Tomppo, Laura. 2023. Reports and Studies in Science, Forestry and Technology. . Itä-Suomen yliopisto D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka –selvitys -
Antimicrobial Activity of Slow Pyrolysis Distillates from Pine Wood Biomass against Three Pathogens
Riekkinen, Kati; Raninen, Kaisa; Keränen, Essi; Selenius, Mikko; Vilppo, Teemu; Raatikainen, Olavi; Korhonen, Jenni. 2022. Forests. 13: A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
Exhaled breath analysis in monitoring dietary effects of rye
Raninen, Kaisa. 2022. Publications of the University of Eastern Finland. Dissertations in Health Sciences G5 Artikkeliväitöskirja -
Hyvään ravitsemuslaatuun ja ruokahävikin hallintaan toivotaan ohjausta
Rantakari, Niina; Palosaari, Jenni; Raninen, Kaisa; Nissinen, Kaija; Leinonen, Suvi-Tuulia. 2022. Elintarvike ja Terveys. 36: 38-44 D1 Artikkeli ammattilehdessä -
Mikromuovit hallintaan lainsäädännöllä?
Raninen, Kaisa. 2022. Kehittyvä Elintarvike. 33: 40 D1 Artikkeli ammattilehdessä -
Ravitsemuslaadun, elintarvikejätteen ja ruokahävikin seuranta osaksi Oiva-järjestelmää? Neuvontaa ja ohjausta kaivataan valvonnan rinnalle
Leinonen, Suvi-Tuulia; Raninen, Kaisa; Palosaari, Jenni; Väisänen, Karoliina; Nissinen, Kaija; Rantakari, Niina; Seppälä-Kolkka, Taina; Wirtanen, Gun; Partanen, Moona; Salo, Laura; Korhonen, Jenni . 2022. Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja. . Jyväskylän ammattikorkeakoulu D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka –selvitys -
Comprehensive Two-Dimensional Gas Chromatography-Mass Spectrometry Analysis of Exhaled Breath Compounds after Whole Grain Diets
Raninen, Kaisa; Nenonen, Ringa; Järvelä-Reijonen, Elina; Poutanen, Kaisa; Mykkänen, Hannu; Raatikainen, Olavi. 2021. Molecules. 26: 2667 A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä -
Mikromuovien vaikutuksista ihmisen terveyteen tiedetään hyvin vähän
Uurasjärvi, Emilia; Raninen, Kaisa; Koistinen, Arto. 2021. Kehittyvä Elintarvike. 32: 22-23 D1 Artikkeli ammattilehdessä -
Oivallista ruokaa -hankkeessa etsitään keinoja hyvään ravitsemuslaatuun ohjaamiseen ravitsemispalveluissa: Miten tehdä ravitsemuslaatu näkyväksi asiakkaalle?
Nissinen, Kaija; Raninen, Kaisa; Väisänen, Karoliina; Leinonen, Suvi-Tuulia; Partanen, Moona. 2021. Elintarvike ja Terveys. 35: 26-31 D1 Artikkeli ammattilehdessä