Tarkenna hakuasi

Itä-Suomen Genomikeskus profiilikuva

Itä-Suomen Genomikeskus

Tutkimusryhmä
02.03.2009 -
Kliinisen lääketieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta

Itä-Suomen Genomikeskuksen toiminnan tavoitteena on kehittää genetiikan alan tutkimusta Itä-Suomen yliopistossa ja tukea tutkimusryhmiä muodostamaan Euroopan mittakaavassa merkittävän monitekijäisten tautien tutkimuskokonaisuuden Kuopion ja Joensuun kampuksilla. Itä-Suomen Genomikeskukseen kuuluu FINAS SFS-EN ISO 15189:2013 akkreditoitu Geenidiagnostiikkalaboratorio – Testauslaboratorio T321).

Itä-Suomen Genomikeskus on syntynyt alun perin sisätautien genetiikan tutkimusten ympärille, johon on myöhemmin liittynyt kiinteästi muita tutkimusryhmiä. Genomikeskus on osa Biocenter Kuopiota.

Genomikeskuksen johtoryhmä vastaa genetiikan uusien tutkimusmenetelmien käyttöönotosta sekä uusien laitteiden hankinnasta ja ylläpidosta. Genomikeskuksen strategian keskeisin tavoite on geenitutkimuksen infrastruktuurin ja tutkimusedellytysten kehittäminen ja ylläpitäminen Itä-Suomen yliopistossa. Kehittämistoiminnassa ennakoidaan niitä tulevaisuuden metodologisia tarpeita, jotka luovat parempia edellytyksiä erityisesti monitekijäisten tautien geenitutkimukselle.

Itä-Suomen Genomikeskus sijaitsee Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella.

Meditekniassa sijaitsevassa geenilaboratoriossa tehdään mm. DNA ja RNA sekvensointia (NGS/Sanger), genotyypitystä, geeniekspressiotutkimuksia, sekä näihin liittyvää data-analytiikkaa.

Itä-Suomen Genomikeskuksella on useita yhteiskäyttölaitteita yliopiston tutkimusryhmien käyttöön. Genomikeskus huolehtii yhteiskäyttöisten laitteiden toiminnasta ja ylläpidosta sekä järjestää laitteisiin liittyvää perehdytystä ja käyttökoulutusta. Genomikeskus myös avustaa tarvittaessa tutkimusdatan analysoinnissa.

Yhteiskäyttölaitteet:
– Illumina NextSeq2000 ja Miniseq NGS-sekvensaattorit

  • HUOM! Aiemmin käytössä ollut NextSeq500-laite ei ole enää käytettävissä!

– Abi 3500Xl Sanger-sekvensaattori
– Agilent Magnis NGS-kirjastorakennusrobotti
– Tecan Freedom EVO pipetointirobotti
– QuantStudio 5 kvantti-PCR-laite
– Qiagen QIACube DNA/RNA eeristysrobotti
– Agilent 2100 Bionalyzer -automaattinen geelielektroforeesilaite
– Thermo Scientific NanoDrop 1000 spektrofotometri
– 2xQubit 2.0 Fluorometri (pre- ja post-PCR)

Yhteiskäyttölaitteiden käytöstä ja käyttömaksuista voit tiedustella Geenidiagnostiikkalaboratorion henkilökunnalta (Joose Raivo tai Seppo Helisalmi).

Yhteistyö

Johtaja - Itä-Suomen Genomikeskus

Johtoryhmän puheenjohtaja - Itä Suomen Genomikeskus

Sihteeri - Itä-Suomen Genomikeskus

Johtoryhmän jäsen - Itä Suomen Genomikeskus

Geenidiagnostiikkalaboratorio

Muut ryhmän jäsenet