Tarkenna hakuasi

Kliininen tutkimuskeskus (KTK) profiilikuva

Kliininen tutkimuskeskus (KTK)

Tutkimusryhmä
01.01.2002 -
Kliinisen lääketieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta

Johtajat

Kliininen tutkimuskeskus (KTK) toimii Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan alaisuudessa Kuopion kampuksella. KTK on katto-organisaatio tutkimusyksiköille, -ryhmille ja laboratorioille, joissa varsinainen tutkimustoiminta tapahtuu.

KTK:n tehtävänä on tarjota tiloja ja laitteita kliinistä tutkimusta tekeville tutkijoille ja biolääketieteen perustutkijoille.  KTK:ssa tehdään kliinisiä perus- ja lääketutkimuksia (vaiheet I-IV), biolääketieteellistä perustutkimusta sekä diagnostisia palvelututkimuksia. Toiminta keskittyy kansanterveydelle tärkeiden kroonisten tautien tutkimukseen, diagnostiikkaan, hoitoon ja ehkäisyyn.

KTK toimii läheisessä yhteistyössä Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) kanssa.

Kliiniseen tutkimuskeskukseen kuuluvat alla listatut yksiköt ja tutkimusryhmät.

Tutkimusyksiköt

Tutkimusryhmät

Kliinistä tutkimusta Itä-Suomen yliopistossa tekevät kliinisen lääketieteen ja kliinisen ravitsemustieteen tutkimusryhmät ovat KTK:n piirissä:

Tutkimusyhteisöt

KTK:n tutkimusryhmät ovat mukana Itä-Suomen yliopiston strategisesti merkittävissä tutkimusyhteisöissä (RC, research communities):

 

Projektit

Yhteistyö

 • Kliinisten tutkimusten ja muiden palvelujemme luotettavuus, turvallisuus ja tehokkuus ovat meille tärkeitä.

  Kliininen tutkimuskeskus noudattaa Itä-Suomen yliopiston laadunhallintajärjestelmää, joka myötäilee ISO 9001 laadunhallintastandardin vaatimustasoa. Kliinisessä tutkimuksessa noudatetaan sitä ohjaavia lakeja ja säädöksiä sekä GCP:n periaatteita. Laadunvarmistuksen menetelmiä sovelletaan kaikkeen lääketieteelliseen tutkimukseen.

  Kliinisen tutkimuskeskuksen diagnostiset laboratoriot (Geenidiagnostiikkalaboratorio, Aivobiomarkkerilaboratorio) on akkreditoitu kliinisten laboratorioiden standardin ISO 15189 mukaan.

  Yhteystiedot

  Tarja Kokkola
  Laatukoordinaattori
  Kliininen tutkimuskeskus
  Itä-Suomen yliopisto
  70210 Kuopio
  tarja.kokkola(at)uef.fi
  046-9227547

Avainsanat