Vastuullisuusviestintää vaikuttavasti verkostona profiilikuva

Vastuullisuusviestintää vaikuttavasti verkostona

Projekti
01.06.2023 - 31.12.2023
Jatkuvan oppimisen keskus

Rahoittajat

Päärahoittaja

Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Vastuullisuusviestintää vaikuttavasti verkostona rahoittajan logo Vastuullisuusviestintää vaikuttavasti verkostona rahoittajan logo Vastuullisuusviestintää vaikuttavasti verkostona rahoittajan logo

Hanketta rahoitetaan Euroopan Sosiaalirahastosta (ESR). Hanketta toteuttaa Itä-Suomen yliopisto.

Yhteyshenkilöt

Ryhmän kuvaus

Sidosryhmät ja yhteiskunta vaativat yrityksiltä yhä selkeämpää näyttöä liiketoiminnan vastuullisuudesta ja kestävän kehityksen tukemisesta. Onnistunut vastuullisuusviestintä auttaa yrityksiä rakentamaan mainetta, luomaan kilpailuetua, hallitsemaan kriisejä ja sitouttamaan sidosryhmiä. Vastuullisuusviestintä on monessa yrityksessä vielä hyödyntämätön voimavara. Tässä lyhyessä REACT-hankkeessa tavoitteenamme on lisätä pohjoissavolaisten yrittäjien ja yritysten koronan jälkeisen ajan kilpailukykyä vahvistamalla niiden vihreän siirtymän edellytyksiä vastuullisuusviestinnän osaamisen kehittämisen kautta.

Hankkeen toimenpiteet:

 1. VERKOSTOYHTEISTYÖ
  Kokoamme yrityksistä, oppilaitoksista ja muista organisaatioista koostuvan pohjoissavolaisen vastuullisuusviestintäverkoston, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä vastuullisuusviestintätoimien edistämisestä sekä suunnitellaan yhdessä tulevia tapahtumia ja kampanjoita.
 2. KOULUTUKSET
  Järjestämme syksyllä 2023 kaikilla avoimia koulutuksia vastuullisuusviestinnästä.
 3. VIESTINTÄ
  Viestimme hyvistä käytänteistä, osallistavista toimintamalleista, tapahtumista ja koulutuksista mm. sosiaalisen median, blogikirjoitusten, uutiskirjeiden ja verkkosivujen kautta. Tarjoamme Arjen pienet ekoteot -haastekampanjaa yritysten käyttöön yrityksiin ja haastamme yritysten henkilökunta mittaamaan oman hiilijalanjälkensä, saamaan vinkkejä ekoteoista ja pohtimaan omaa vastuullisuuttaan niin työssään kuin arjessaankin.
 4. TAPAHTUMAT
  Osallistumme vastuullisuusteemaisiin tapahtumiin tuoden vastuullisuusviestintäteemaa ja verkostoyhteistyötä esille. Järjestämme mm. Roska liikkuu -roskienkeruutapahtuman 3.-4.10.2023 Kuopiossa ja Joensuussa.
 5. VIDEOSARJA
  Suunnittelemme ja toteutamme vastuullisuuteen liittyvä somevideosarjan Arjen pienet ekoteot -kampanjan pohjalta. Mukaan tulee yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden sekä alueen yritysten tarinoita heidän vastuullisuusteoistaan.
 6. ARVIOINTI JA HALLINTO
  Kartoitamme viestinnän kehittämisen ja vaikuttavuuden mittaamisen tarpeita ja arvioimme tarpeen jatkohankkeelle.

Ajankohtaista

Ilmoittaudu mukaan!

Tiedostot

2 kappaletta