Elintarviketutkimus

Elintarviketutkimusta terveyden edistämiseksi

Terveellisen ja turvallisen ruoan kehittäminen vaatii ruoka-aineiden terveyteen vaikuttavien sekä mikrobiologisten ja toksikologisten osatekijöiden tunnistamista. Tutkimuskohteinamme ovatkin ruoan kokonaisvaltaiset vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin. Tutkimusympäristömme tarjoaa mahdollisuuksia tutkia ruoan ja sen komponenttien pilkkoutumista ja vaikutuksia suolistomikrobistoon sekä suolen seinämän toimintaan. Tavoitteenamme on selvittää uusien ruoan lähteiden, kuten kasviproteiinien, hyväksikäytettävyyttä ja merkitystä suolistomikrobiston aineenvaihdunnassa. Edelleen ruoan terveysvaikutusten tutkimuksessa toteutamme lyhyt- ja pitkäaikaisia kliinisiä ruokavaliointerventioita sekä aistinvaraisia arviointeja. Ruokaturvallisuuteen liittyvissä tutkimuksissa selvitämme uusia teknologisia ratkaisuja, joiden avulla voidaan lisätä ruoan laatua ja pidentää hallitusti myyntiaikaa. Toimimme avoimessa yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja pyrimme edistämään avointa tiedettä elintarvikekentällä.

Avainsanat

Ryhmän jäsenet - UEF